REDD OG SKREMT: Anette Kruge fra Trollåsen ble både redd og skremt etter terrorskytingen i nærmiljøet hennes i går.
Nyheter
REDD OG SKREMT: Anette Kruge fra Trollåsen ble både redd og skremt etter terrorskytingen i nærmiljøet hennes i går. (Bilde: Privat)

– Jeg var selvfølgelig redd

Anette Kruge (21) fra Trollåsen bor og studerer bare noen få kvartaler fra moskeen i Québec, hvor seks mennesker ble drept etter en terrorhandling søndag kveld.

Utvekslingsstudenten Anette Kruge fra Trollåsen studerer fransk ved Université Laval i Québec, Canada. Bare kvartaler bortenfor ble det søndag kveld, like før klokken 20.00 lokal tid, skutt og drept seks personer i en moské. 

– Jeg bor i en hybel på universitetscampuset. Det ligger noen kvartaler unna moskeen og skytingen. Jeg har ikke vært ved moskeen etter skytingen, og det er selvfølgelig ikke et sted jeg oppsøker nå som det nylig har vært uroligheter der, forteller Kruge. 

REDD OG SKREMT: Anette Kruge fra Trollåsen ble både redd og skremt etter terrorskytingen i nærmiljøet hennes i går.
REDD OG SKREMT: Anette Kruge fra Trollåsen ble både redd og skremt etter terrorskytingen i nærmiljøet hennes i går. Foto: Privat

Sjokkerte og redde

Terrorhandlingen har rystet studenten, som forteller at mange var tydelig preget av hendelsen på universitetsområdet i går kveld. 

– Da skytingen fant sted var jeg på hybelen min, men jeg hørte ingenting utenom sirener. Skuddene hørte jeg ikke. Jeg gikk ut for å sjekke stemningen i går kveld og folk var tydelig preget. De var sjokkerte og redde. Jeg var selvfølgelig redd, og valgte å holde meg inne resten av kvelden, forteller en preget Kruge.

– Snakket lenge med mamma og pappa

Kruge forteller at hun har vært i kontakt med familie og venner, men at hun ventet med å kontakte foreldrene til det var morgen i Norge.

– Da jeg merket hva som skjedde ved halv ni-tiden i går kveld var det natt hjemme. Så lenge jeg var i sikkerhet ventet jeg med å ringe mamma og pappa i halv seks tiden hjemme.  

Trollåsen-jenta fikk snakket lenge med foreldrene og fikk fortalt at hun følte seg utrygg. 

– Jeg fortalte at det oppleves utrygt, men at jeg er på hybelen min og blir der til jeg føler meg trygg. Vi snakket lenge sammen, og vi prøvde alle å tenke at så lenge jeg er på hybelen min så er det ikke farlig.

Og for den unge studenten hjalp det litt på redselen å snakke med mamma og pappa på Trollåsen.

– De ble urolige i starten, men etter vi snakket sammen ble vi roligere alle tre. De kunne jo ikke gjøre noe fra Norge. Sammen ble vi enige om at det beste var om jeg ble på hybelen min resten av kvelden og natten, forteller Kruge. 

Ps. Saken fortsetter under bildet!

LITE FOLK: Det var folketomt ute etter skyteepisoden. De som var ute var svært preget, ifølge student Anette Kruge.
LITE FOLK: Det var folketomt ute etter skyteepisoden. De som var ute var svært preget, ifølge student Anette Kruge. Foto: Privat

 

Er i sjokk

I dag har Kruge vært på forelesninger på universitet og forteller at sjokket er stort blant hennes kanadiske venninner. 

– De er i sjokk. De trodde ikke noe sånt kunne skje i landet deres, sier Kruge. 

Kruge forteller at bybildet er preget av den grusomme hendelsen som kostet seks mennesker livet.

– Det er færre folk ute. Jeg har ikke vært rett utenfor moskeen, men jeg har sett mange politibiler og ambulanser kjøre rundt i området med sirener, sier Kruge. 

Ps. Les mer under bildet!

TILSYNELATENDE IDYLLISK: Bare kvartaler bortenfor Université Laval i Québec, ble seks personer skutt og drept i en moské.
TILSYNELATENDE IDYLLISK: Bare kvartaler bortenfor Université Laval i Québec, ble seks personer skutt og drept i en moské. Foto: Privat

Skremmende

Kruge gir klart uttrykk for at hun synes terrorangrepet er skremmende, men opplever kanadierne som åpne og tolerante.

– Terroren er skremmende. Spesielt siden det er såpass nære der jeg bor og studerer, men jeg er ikke redd lenger. Jeg håper og tror det forblir med det ene angrepet. Jeg opplever kanadierne som veldig åpne og tolerante ovenfor alle kulturer og religioner, sier Kruge. 

Hun legger til at det er mye politi i gatene, noe som gjør henne tryggere.

– Det er masse politi her så jeg kan ikke gå rundt å være redd nå.

Til toppen