HENT JORDMORA: Jordmødrene Caroline Dehle (f.v) og Wenche Willassen tilbyr hjemmebesøk og kursing, og håper kommunens gravide, og nybakte foreldre, vil benytte seg av tilbudet.
Nyheter
HENT JORDMORA: Jordmødrene Caroline Dehle (f.v) og Wenche Willassen tilbyr hjemmebesøk og kursing, og håper kommunens gravide, og nybakte foreldre, vil benytte seg av tilbudet. (Bilde: )

Jordmor på bestilling

Sommeren er høytid for fødseler. Pågangen på sykehusene er store, bemanningen er lav, men jordmødrene Wenche Willassen (47) og Caroline Dehle (41), i «Hent Jordmora» er bare en telefon unna.

Greverud-damene Wenche Willassen og Caroline Dehle, jobber begge på Rikshospitalet, henholdsvis på barsel- og fødeavdelingen. Ved siden av driver de det nystartede firmaet, «Hent Jordmora».

Les også: Svermer for barna

– Vi ønsker å fri til kommunens innbyggere som kan ha en jordmor på døra for veiledning innen femten minutter. Vi jobber kveldstid, helger og er virkelig tilgjengelige, også mesteparten av sommeren, sier de to damene.

ERFARNE: Jordmødrene som driver Hent Jordmora, Wenche Willassen og Caroline Dehle, jobber begge på rikshospitalet.
ERFARNE: Jordmødrene som driver Hent Jordmora, Wenche Willassen og Caroline Dehle, jobber begge på rikshospitalet. Foto: Privat

For dårlig tilbud

Ideen til «Hent Jordmora» kom fordi de ikke synes det offentlige tilbudet strekker helt til.

– Før fikk man fødsel- og barselforberedene kurs på sykehusene, men nå spares det inn. Det er veldig korte liggetider på sykehuset etter fødsel, og det er ønskelig at de fleste reiser hjem etter et døgn. Det er altfor kort tid til å etablere ammingen, sier Dehle.

Les også: – Jeg gleder meg allerede!

Willassen legger til at det også er viktig at kvinnene vet hva som venter dem før de skal føde.

– Enhver kunnskap den gravide og partner får, vil gi de mer trygghet. Kunnskap gir trygghet og kontroll og det er viktig, det føler ofte man at man mister, sier hun.

Lavterskel

Jordmødrene er opptatt av å være et lavterskeltilbud. Om det gjelder ammehjelp eller bare en prat, så ønsker de å være tilstede.

– Jeg håper folk ikke er redd for å ta kontakt. Det er ikke sånn at bare man ringer, så står vi på døra. Det blir en dialog om man trenger, og ønsker, at vi skal komme, sier Willassen.

– Vi føler vi har noe å bidra med, og har et ønske om å være der og hjelpe, avslutter de to damene.

Til toppen