ÅPEN VEI:  Fra venstre ser du Martin Bjerke (18), Kristian Moen (18) og Vemund Økland (18) er ennå ikke sikre på hva de skal bli, men har en viss anelse om hva de skal studere. – Jeg har vært på mange forelesninger allerede, og likte best bygg og eiendom. Å være eiendomsmegler høres spennende ut, men jeg er åpen for det meste, sier Vemund Økland. Moen står mye på snowboard, og vet i alle fall hva han ikke skal bli: – Fysioterapeut. Med all respekt, jeg har vært der så mye som pasient, så jeg tror jeg har fått nok, sier han og ler.
Nyheter
ÅPEN VEI: Fra venstre ser du Martin Bjerke (18), Kristian Moen (18) og Vemund Økland (18) er ennå ikke sikre på hva de skal bli, men har en viss anelse om hva de skal studere. – Jeg har vært på mange forelesninger allerede, og likte best bygg og eiendom. Å være eiendomsmegler høres spennende ut, men jeg er åpen for det meste, sier Vemund Økland. Moen står mye på snowboard, og vet i alle fall hva han ikke skal bli: – Fysioterapeut. Med all respekt, jeg har vært der så mye som pasient, så jeg tror jeg har fått nok, sier han og ler. ( Synnøve Sundby Fallmyr)

Karriere i sikte

Forrige uke fikk 3. klasse ved RAVS et innblikk i hva de kan vente seg etter videregående.

"Hva skal du bli når du blir stor?"

Et spørsmål vi alle har fått som barn. For noen er dette spørsmålet uhyre vanskelig å besvare, for andre er det såre enkelt.

7. desember var det karrieredag på Roald Amundsen Videregående Skole (RAVS), hvor alt fra politi til eiendomsmegler til dansere kom for å fortelle om studie- og yrkesvalg.

Det var Oppegård Rotary som hadde invitert sine medlemmer til å stille opp med sine yrker. 

Åpen for det meste

3. klasse kunne gå innom syv forskjellige klasserom for å få informasjon om ulike yrkesretninger. Martin Bjerke (18) var én av dem.

– Det er generelt stor interesse for psykologi i familien min, men selv kommer jeg nok til å velge noe innenfor ledelse, jus eller økonomi, sier han, og legger til: – Jeg er åpen for det meste.

Saken fortsetter under bildet. 

ÅPEN VEI: Fra venstre ser du Martin Bjerke (18), Kristian Moen (18) og Vemund Økland (18) er ennå ikke sikre på hva de skal bli, men har en viss anelse om hva de skal studere. 
ÅPEN VEI: Fra venstre ser du Martin Bjerke (18), Kristian Moen (18) og Vemund Økland (18) er ennå ikke sikre på hva de skal bli, men har en viss anelse om hva de skal studere.  Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Snowboard med Helene

Kristian Moen (18) vet heller ikke hva han skal bli, og synes en dag som dette er bra.

– Jeg visste ikke så mye om noen av yrkesgruppene som ble presentert i dag, så for meg er denne dagen nyttig, sier han.

Moen står mye på snowboard, og har blant annet kjørt med Helene Olafsen, så kanskje det blir en sportslig karriere på den unge mannen.

Vil bli politi

Thea Simensen (18) ville ikke la beredskaps-forelesningen gå fra seg.

– Det har vært mye spennnende i dag, og jeg synes politi virker veldig interessant! Jeg ønsker meg en praktisk jobb, sier hun, som bruker mye av fritiden til å ri på hest.

Frida Bjerkholt (18) er også usikker, men har begynt å peke seg ut en vei.

– Jeg er glad i realfag og tegning, så arkitekt kunne vært et spennende yrke for meg, sier hun. Men hun er også åpen for noe innenfor biologi- og naturfagfeltet. 

Saken fortsetter under bildet. 

AMBISIØS UNGDOM: Frida Bjerkholt (18) og Thea Simensen (18) synes dagen var nyttig, og har allerede planer om hva de vil gjøre senere.
AMBISIØS UNGDOM: Frida Bjerkholt (18) og Thea Simensen (18) synes dagen var nyttig, og har allerede planer om hva de vil gjøre senere. Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Ble politi

GIKK HER SELV: – Å bli politi var ikke så skummelt som jeg hadde trodd, sier Helga Østebrød (33). Hun er fra Langhus, bor i Oslo, og jobber i Ski på politikontoret der. Men hun var selv elev her på RAVS.
GIKK HER SELV: – Å bli politi var ikke så skummelt som jeg hadde trodd, sier Helga Østebrød (33). Hun er fra Langhus, bor i Oslo, og jobber i Ski på politikontoret der. Men hun var selv elev her på RAVS. Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Helga Østebrød (33) fra Langhus var en av de som faktisk ble politi. Selv har hun tråkket sine videregående-år her på Roald Amundsen. 

– Jeg gikk ut i 2003, og da hadde jeg ikke peiling på hva jeg skulle bli. Jeg likte tegning, form og farge, men fant vel ut etter hvert det ikke var yrkesveien å velge, sier hun. 

Da hun var 21, fant hun ut at hun skulle prøve seg på politihøgskolen. 

– Jeg gikk i meg selv og tenkte over hvilke kvaliteter jeg har som kunne være nyttige i en arbeidssituasjon, og endte med politi. Og det har gått veldig bra! Jeg aner ikke hva jeg skulle gjort hvis jeg ikke ble politi, sier hun. 

Nyttig dag

– Vi vil hjelpe elevene til å velge riktig utdanning, sier Rektor Elisabeth Edding.

– Det er for det meste lokale aktører som har møtt opp i dag i regi av Rotary, så det er flott å vise at man kan få til mye i kommunen, sier hun. 

Dette er andre gangen de arrangerer karrieredag på skolen, og det virker som elevene har godt utbytte av denne dagen. Målet med dagen er å hjelpe elevene til å finne riktig utdanning etter endt videregående skolegang. 

VIL VISE VEI: Rektor Elisabeth Edding sier det er viktig for skolen å forberede elevene til det som venter dem etterpå. Bildet er tatt i forbindelse med en annen sak i juni.
VIL VISE VEI: Rektor Elisabeth Edding sier det er viktig for skolen å forberede elevene til det som venter dem etterpå. Bildet er tatt i forbindelse med en annen sak i juni. Bilde: Synnøve Sundby Fallmyr

 

 

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen