DUMPET PÅ TURSTIEN: En hvit skinnsofa med puter og mye annet avfall ligger dumpet på turstien på Ekornrud.
Nyheter
DUMPET PÅ TURSTIEN: En hvit skinnsofa med puter og mye annet avfall ligger dumpet på turstien på Ekornrud. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

Kastet sofaen midt på turstien

Noen har tydeligvis tatt seg til rette på turstien nedenfor Ekornrud barnehage.

Tidlig torsdag morgen var en av våre leser på tur. På turstien nedenfor Ekornrud barnehage fikk vedkommende et overraskende syn. Nærmest midt på turstien har noen tømt et lass med avfall. 

– Det er helt utrolig. Jeg ble så provosert. Dette er på grensen til miljøkriminalitet, sier leseren, som ringte inn til lokalavisen. 

Dumpet skinnsofa

Oppegård Avis oppsøkte turstien nedenfor barnehagen torsdag formiddag. Der kom vi over en lys skinnsofa. Noen av putene var kastet inn i skogen.

I tillegg lå der et nattbord, et sofabord på hodet, flere pappesker og vinkasser. 

BORD PÅ HODET: Noen har tydeligvis byttet ut møblene. På andre siden av turstien lå blant mye annet dette sofabordet på hodet. Foto: Sigbjørn Vedeld

Stedet hvor avfallet er dumpet ligger bare noen hundre meter nedenfor Ekornrud barnehage. 

– Trist

Kommunikasjonssjef Pia Kathrine Løseth i Follo Ren sier det er trist at slik ting skjer. 

– Vi har meget gode åpningstider på gjenvinningsstasjonene våre, og det er ingen unnskyldning for å ikke dra dit. Dessverre ser vi ofte at slike lass stammer fra useriøse firmaer som driver med «søppel-taxi-virksomhet».

Løseth oppfordrer alle til å undersøke godt før man leier inn en slik tjeneste, slik at aktøren er seriøs og kan fremvise kvittering på forsvarlig innlevert avfall.

I den siste tiden har det kommet flere meldinger til lokalavisen om at avfall blir plassert der det ikke skal stå. Tidligere i vår ble et stort lass avfall dumpet på Sofiemyr bare noen hundre meter fra gjenbruksstasjonen. Follo Ren fant den gangen navnet på flere personer som avfallet stammet fra, og gikk til anmeldelse. 

Les også: – Jeg har aldri sett så mye knust glass

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen