AVGJORDE: En sen scoring av Tonje Pedersen sørget for tre nye poeng for KIL.
Sport
AVGJORDE: En sen scoring av Tonje Pedersen sørget for tre nye poeng for KIL.

KIL-toget fosser videre

En sen scoring av Tonje Pedersen sørget for at Kolbotn-damene sikret seg nok en seier i Toppserien. Nå lukter det medalje!

I gårsdagens slitekamp mot et defensivt Lyn skulle det gå hele 84. minutter før det forløsende målet kom. Men da det først kom, smakte den også ekstra deilig.

– Er det lov å bannes? Det var jævlig deilig, utbryter målscorer Tonje Pedersen, da hun blir bedt om å beskrive hvordan det var å se ballen gå i mål til klubbens egen Facebook-side.

– Spesielt når vi presset dem så lenge på slutten der, får så endelig å få det målet vi trengte, så var det helt fantastisk, fortsetter Pedersen.

Se høydepunktene fra 1-0 seieren her:

Opp på fjerdeplass

Scoringen, som altså sender KIL opp på en meget sterk fjerdeplass på tabellen, var hennes første for sesongen.

Kolbotn er for tiden inne i et ekstremt tett kampprogram, hvor gårsdagens oppgjør var den første av tre hjemmekamper på under en uke. På lørdag venter ny seriekamp mot Trondheims-Ørn, og på tirsdag er det duket for et nervepirrende cup-oppgjør i 4. runde mot Klepp.

Pedersen sier det er lettere å takle det tette programmet når kampene vinnes.

– Det er en enorm motivasjon å vinne kamper og det er deilig å ha med seg seirene i forberedelsene til neste kamp. Samtidig prøver vi å fokusere på hver eneste kamp og tenke på de oppgavene som venter. Da blir det forhåpentligvis tre poeng mot Trondheims-Ørn også, avslutter en smilende Pedersen.

– Utrolig godt

Også trener Knut Slatleim var lettet og glad etter kampslutt. Han er ikke viden kjent for å bruke store ord, og holdt beina på bakken også etter gårsdagens seier. 

– Det ble en match hvor vi stanget og stanget, og da er det utrolig godt å få det målet som gir oss tre poeng, sier han til klubbens egen kanal.

– Det var to vidt forskjellige omganger, hva er det du sier til jentene i pausen?

– Jeg ba de egentlig bare om å ikke gjøre det så enkelt for Lyn, for vi gjorde mange av de samme feilene gang på gang. Etterhvert klarte vi å spille de lavere og da fikk vi trykk på dem, forteller Slatleim.

Her er trener Slatleims oppsummering av kampen:

Stor snuoperasjon

Det er forøvrig verdt å nevne at med gårsdagens seier, har Kolbotn 25 poeng. Det er allerede ti poeng mer enn de hadde totalt etter fjorårets sesong. 25 poeng holder i skrivende stund til fjerdeplass, men kun målforskjell skiller Sandviken på tredjeplass og KIL. LSK Kvinner leder suverent med 42 poeng, mens den kommende cup-motstanderen Klepp er på andreplass med 30 poeng.

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen