NY INNGANG: KIWI Trollåsen ble åpnet 28. november 1996. Snart skal butikken oppgraderes og utvides til det dobbelte. Inngangen til KIWi vil fortsatt være på langfasaden mot nordvest, men forskjøvet nærmere opp mot det nordvestre hjørnet av bygget.

Nyheter Næringslivet i Oppegård

NY INNGANG: KIWI Trollåsen ble åpnet 28. november 1996. Snart skal butikken oppgraderes og utvides til det dobbelte. Inngangen til KIWi vil fortsatt være på langfasaden mot nordvest, men forskjøvet nærmere opp mot det nordvestre hjørnet av bygget. (Foto: Yana Stubberudlien)

KIWI Trollåsen blir dobbel så stor

Det er varslet at KIWI Trollåsen ønsker å utvide butikklokalene til å omfatte hele senterbygget.

I søknaden som handler om utvidelsen av Trollåsen senter med et nytt bygg, kommer det frem at Kiwi-butikken trenger større lokaler for å være konkurransedyktige, men det presiseres at den aktuelle søknaden ikke omfatter tiltak på bygningen som huser KIWI.

Regionsjef i KIWI Oslofjord Nord, Tore Hartmann, bekrefter at arealene for Kiwi Trollåsen er planlagt utvidet til å omfatte hele bygget.

Les også: Vil bygge nytt helsesenter på Trollåsen

Nest størst etter KIWI Tårnåsen

ØNSKER Å UTVIDE PÅ TROLLÅSEN: – Vi har i lengre tid ønsket å utvide butikken. Vi har tro på at dette er en god investering, sier regionsjef i KIWI Oslofjord Nord, Tore Hartmann.

– Butikken på Trollåsen blir dobbel så stor enn den er i dag. Den blir på cirka 800 kvadratmeter i areal, omtrent på størrelsen til KIWI Tårnåsen, men når Kiwi på Myrvoll åpnes, blir den enda større enn butikken på Trollåsen, sier Hartmann.

Han sier den 22 år gamle butikken på Trollåsen skal oppgraderes både innvendig og utvendig.

– Den vil få fine fasettfasader med treverk og store vinduer som du kan se på de nyere butikkene våre, blant annet på Skøyen. Butikken blir fin, lys og koselig, og det blir et større utvalg av matvarer, sier Hartmann.

Straks etter utflytting av leietakerne

Hartmann sier at han foreløpig ikke vet når nøyaktig ombyggingen av butikken skal realiseres.

I søknaden som handler om det nye helsesenteret på Trollåsen kommer det frem at utvidelsen av butikken til å omfatte hele bygget vil skje straks etter at utflytting av helseforetakene fra senterbygget til det eksisterende legesenteret og det nye helsesenteret er gjennomført.

I den forbindelse skal også størstedelen av loftet rives.

Les også: – Så godt som alt innvendig skal bli nytt

Blir ingen gjennomgang i butikken

Inngangen til butikken vil fortsatt være på langfasaden mot nordvest, men forskjøvet nærmere opp mot det nordvestre hjørnet av bygget, slik at parkeringen for butikken vil ha tyngdepunktet nord på tomten, på vestsiden av butikken.

Dagens mulighet til gjennomgang i senterbygget vil forsvinne ved ombyggingen. Vareleveringen skal foregå på samme sted som i dag, på gavlen mot nordøst.

Les også: Nå kan det bli Kiwi-butikk på Myrvoll

Tvillingbyene Kolbotn og Ski

Hvor lenge skal det få være sånn?

"Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye", skriver leser Anne Elisabeth Henriksen fra Kolbotn. Les hele saken

Gjersjøelva natur- og kulturpark

Ferdig med restaureringen av ruinene etter Stubljan

Gjersjøelva natur- og kulturpark fikk i 2018 en halv million kroner av Sparebankstiftelsen til restaurering av ruinene etter en nedbrent herregård ved Hvervenbukta. Det har vært et utfordrende arbeid å bygge opp muren på nytt. Frank Westgaard fra Svartskog har gjort et formidabelt arbeid. Sjekk resultatet! Les hele saken

Til toppen