– Kjør forsiktig i helgen

Snøen er på vei. Statens Vegvesen ber folk være oppmerksomme og aktsomme på årets første snødag.

I helgen kommer årets første snøfall. Det starter fredag, og det vil trolig snø mye og gjennom store deler av helgen.

Det er, tradisjonelt, alltid en utfordrende tid i trafikken til og fra Oppegård. 

– Sørg for å ha gode vinterdekk på bilen, hold god avstand og tilpass farten etter forholdene. Det er oppfordringen fra både Statens vegvesen og brøytemannskapene når snøen faller.

 Nå varsler meteorologene snøvær over store deler av Østlandet. Den første snøen fører erfaringsmessig til utfordringer for alle trafikanter.

PS! Saken fortsetter under bildet. Klikk play i videovinduet for å se mer om vinterdriften av norske veier, og hva som gjøres for å gjøre veiene våre fremkomstbare og trygge. 

UTFORDRENDE I tverrveien mellom Sofiemyr og Myrvoll kom det plutselig 30 centimeter med snø den 26. mars i fjor, som ga fullt kaos. Selv brøytebilen kjørte ut. I helgen er det meldt opptil 20 centimeter med snø, så forholdene kan bli lignende.
UTFORDRENDE I tverrveien mellom Sofiemyr og Myrvoll kom det plutselig 30 centimeter med snø den 26. mars i fjor, som ga fullt kaos. Selv brøytebilen kjørte ut. I helgen er det meldt opptil 20 centimeter med snø, så forholdene kan bli lignende. Foto: Thomas N. Witsø-Bjølmer

Flest ulykker tidlig på vinteren

Statistikken viser at det i vinterhalvåret er flest ulykker i overgangen høst-vinter.

–  Det kan virke som om vi trenger tid på oss til å justere både fart og kjørevaner til vinterforhold, sier seksjonssjef i Statens vegvesen, Trond Holtvedt.

UTE PÅ VEIENE: Vi får håpe at alt går bra på årets første snøfall.
UTE PÅ VEIENE: Vi får håpe at alt går bra på årets første snøfall. Foto: Anders Nordheim Dahl

Det er Statens vegvesen som har ansvaret for vintervedlikehold av riks- og fylkesveger. Selve jobben er det forskjellige entreprenører som utfører. Hovedregelen er at de viktigste og mest trafikkerte vegene tas først.

– Selv om store ressurser settes inn vil det alltid ta litt tid før alle vegstrekninger er brøytet eller strødd. Brøytemannskapene kan ikke være ”over alt” på en gang. Derfor er det svært viktig å tilpasse kjøringen etter føret slik det er der du ferdes. Og ikke glem at du kan oppleve forskjellige føreforhold selv på korte turer. Så vær på vakt, råder Trond Holtvedt.

En annen ting - nå er det på tide å skifte dekk!

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen