MYE Å GJØRE: Det siste døgnet har politiet hatt flere ting å henge fingrene i.
Nyheter
MYE Å GJØRE: Det siste døgnet har politiet hatt flere ting å henge fingrene i. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Kjørte fra påkjørsel

Det siste døgnet har det vært både påkjørsler, førerkortbeslag og en væpnet utrykning. Les mer om hva lovens lange arm har foretatt seg i distriktet vårt. 

Kjørte med promille

Tirsdag den 21.mars i 09.30 tiden får politiet inn en melding om en mannlig lastebilsjåfør i 60-årene som lukter alkohol, i Regnbueveien på Langhus. 

– Det  er en fører av et dansk vogntog som er meldt inn av et vitne om at vedkommende lukter alkohol. En patrulje ble sent dit og føreren erkjente å ha kjørt i lettere påvirket tilstand, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen.

Ifølge politiet har føreren hatt lav promille, men blir fratatt førerkortet fordi han er yrkessjåfør.

Les også: Fyllekjørte med barn i bilen

– Han blåste til noe som indikerte lav promille og han samtykket til et forenklet forelegg, men ikke til førekortbeslag. Det ble likevel besluttet at man skulle ta førerkortet fysisk fra føreren, det ble vurdert som skjerpende omstendigheter fordi han er yrkessjåfør, sier Sveen. 

Politiet opplyser at førerkortet vil bli sendt til danske myndigheter, og han mister retten til å kjøre i Norge, men ikke ellers på kontinentet.

Påkjørsel i fotgjengerfelt 

 Tirsdag 21. mars klokken 13.50 mottok politiet en melding om en påkjørsel i Eikeliveien i Ski. En ung kvinne i begynnelsen av 20-årene skal ha blitt påkjørt i et fotgjengerfelt.

– Hun ble påkjørt av en eldre mannlig sjåfør i 80-årene. Hun følte ingen smerte ved påkjørselen, men et vitne har sett jenta fly opp i luften og lande på panseret. Et annet vitne skal ha hørt smellet fra sammenstøtet, sier Sveen.

Kvinnen var tilsynelatende uskadd da hun ble sjekket av ambulanse på stedet, ifølge politiet. 

– Det ble avhør av vitner på stedet og mannen som var fører av bilen skal ha kjeftet på kvinnen før han kjørte fra stedet. Han har nå mistet førerretten, sier Sveen. 

Salg til mindreårige

På Ski storsenter, torsdag 21. mars klokken 19.00 fikk en 18 år gammel mann et hardt og brutalt møte med loven, da han ble stoppet av vektere for mistanke om å kjøpe alkohol til mindreårige, med påfølgende sviende bot fra politiet. 

– Han hadde kjøpt seks halvlitere øl på butikken og skal ha kjøpt det ti len gutt på 16 år. Han ble bøtelagt av jurist senere på kvelden med et forelegg på 5000 kroner, sier Sveen.

Væpnet utrykning

Tirsdag 21.mars i 21.30-tiden fikk politiet melding om en gjest som truet noen med kniv utenfor et utested i Ski.

– I og med at det var en pågående knivtrussel rykket vi ut bevæpnet. Det var en overstadig beruset mann som vi hadde vært i kontakt med tidligere på kvelden. Oppdraget var ikke så dramatisk som det først hørtes ut og fikk tonet det hele ned, sier Sveen.

Les også: En tatt i politikontroll

Mannen i 20-årene skal ha vært i besittelse av en lommekniv, men skal ikke direkte ha truet noen på stedet, opplyser politiet.

– Ingen har følt seg alvorlig truet på stedet, sier Sveen.

på grunn av beruselsen og generering av støy i sentrum tok politiet med han til stasjonen for å sove av seg rusen.

 – Han bel kjørt inn til tørk og be anmeldt for ordensforstyrrelse samt bring av kniv, opplyser Sveen.

Til toppen