VARAORDFØRERKANDIDAT: Den 21. juni ble Oddbjørn Nesje valgt som Arbeiderpartiets varaordførerkandidat til kommunevalget i Nordre Follo neste år.
Nyheter
VARAORDFØRERKANDIDAT: Den 21. juni ble Oddbjørn Nesje valgt som Arbeiderpartiets varaordførerkandidat til kommunevalget i Nordre Follo neste år. ( Foto: Yana Stubberudlien)

Klar for å steppe inn

– Det er på høy tid med et politisk skifte i Oppegård. Vi trenger sultne politikere som står på for innbyggernes interesser, sier varaordførerkandidat Oddbjørn Nesje (41) i Nordre Follo Arbeiderparti.

I slutten av juni ble 41-åringen fra Kolbotn enstemmig valgt som Arbeiderpartiets varaordførerkandidat til kommunevalget i Nordre Follo neste år. Ordfører i Ski, Hanne Opdan (Ap), ble valgt som ordførerkandidat på det samme medlemsmøtet.

Oddbjørn Nesje flyttet til Kolbotn for bare to år siden. Han er leder av Oppegård Arbeiderlag og har lang fartstid i arbeiderbevegelsen, med viktige tillitsverv i AUF og Ap før han kom til Oppegård.

41-åringen har jobbet som bartender, miljøarbeider, butikkmedarbeider, politisk rådgiver for Røde Kors og for byrådet i Bergen. Per i dag jobber han som leder for samfunnskontakt i Redningselskapet.

Tillitserklæring

– Jeg vil jobbe for en kommune der menneskene opplever åpenhet, omsorg og kunnskap, sier Nesje.

Han mener innbyggerne i kommunen bør inkluderes i dag-til-dag-politikken fordi deltakelse er viktig for lokaldemokratiet.

BRENNER FOR BARN: Sammen med Håkon Heløe (Ap) har Nesje engasjert seg i Kolbotn skole-saken. Den ble først omtalt i Oppegård Avis i juni. Foto: Yana Stubberudlien

– De siste ukene har vi sett flere lokale saker som viser manglende åpenhet og inkludering der ordføreren og kommuneadministrasjonen ikke har tatt tak i problemene, sier Nesje og viser til saken om publisering av postlistene, den såkalte kloakksaken og saken om Kolbotn skoles midlertidige lokaler.

– Lokal ombudsmann

41-åringen brenner også for barn og unge.

– Det er naturlig for meg som småbarnsforelder. Barna er kommunens fremtid. Barnehager og skoler bør derfor ikke være salderingsposter. Vi vil prioritere å ruste opp skolene og gi alle barn, uavhengig av bakgrunn, en trygg og god oppvekst gjennom en skole tuftet på varme og kunnskap.

Nesje oppfordrer folk til å ta kontakt med ham.

– Som lokal ombudsmann er jeg helt avhengig av at folk kommer med innspill og gode forslag, sier han.

Fakta om Oddbjørn Nesje:

  • 41 år gammel, bosatt på Kolbotn.
  • Gift, har to barn.
  • Leder samfunnskontakt i Redningsselskapet.
  • Har mastergrad i administrasjon- og organisasjonsvitenskap (UIB).
  • Ble i juni valgt som varaordførerkandidat for Nordre Follo Arbeiderparti.

Les også: – Si adjø til lekser

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Kjører anleggsvannet fra Storebukta til Vestby

Etter krav fra Fylkesmannen ble det langvarige utslippet fra Storebukta-prosjektet til Kolbotnvannet stoppet onsdag forrige uke. Utbyggeren kjører nå anleggsvannet fra Storebukta til en lanbrukseiendom i Vestby hvor vannet oppbevares i en tett tank. Les hele saken

Nyheter Prisøkning fra 27. januar

Ruter øker billettprisene

Førstkommende søndag kommer den årlige prisendringen fra Ruter som innebærer en prisøkning på de fleste billettyper. Samtidig endres aldersgrensene for barn og ungdom slik at barn under seks år reiser gratis og ungdom betaler barnebillett frem til fylte 18 år. Les hele saken

Til toppen