Victor Larsen Steenberg (13), fra Kolbotn, reiser til Marrakech for å sette norske barns miljøkrav på agendaen.
Nyheter
Victor Larsen Steenberg (13), fra Kolbotn, reiser til Marrakech for å sette norske barns miljøkrav på agendaen. (Bilde: MIljøagentene)

Kolbotns fremste Miljøagent

Victor Larsen Steenberg (13) reiser til Marrakech for å å overrekke Barnas Klimapanels rapport til FNs Klimapanel, på vegne av norske barn.

Kolbotn-gutten Victor Larsen Steenberg (13) har vært Miljøagent i 10 år. Nå reiser han, sammen med fire andre barn, til klimaforhandlingene i Marrakech, som går av stabelen 16. til 19. november.

Her skal han overrekke Barnas Klimapanel sin rapport, på vegne av norske barn. 

Ps. Se nederst i saken for å finne ut mer om Barnas Klimapanel!

Victor Larsen Steenberg fra Kolbotn er Miljøagent og medlem av Barnas Klimapanel. 
Victor Larsen Steenberg fra Kolbotn er Miljøagent og medlem av Barnas Klimapanel.  Foto: Melisa Fajkovic

Miljøengasjerte barn

Det er ikke første gang unggutten er med på å fremme barnas stemme i miljøsaken. Han var med på med på klimakonferansen i Paris i fjor også. 

– Der møtte vi FNs klimapanel og flere store ledere.Vi fikk gitt dem rapporten vår, hvor det står hva norske barn mener om miljø og klima. vi fikk spredd budskapet vårt og vist dem at det finnes miljøengasjerte barn der ute, som ønsker å gjøre en endring, forteller Larsen Steenberg til Miljøagentrapporten. 

Nå har han fått muligheten på nytt, og rapporten, som er utarbeidet av Barnas Klimapanel, har blitt til etter tusenvis av norske barn har fått komme med innspill. 

Global oppvarming

Miljøagenten er barnas miljøvernorganisasjon, og i årets klimarapport er seks punkter fremhevet; Barn må bli hørt og tatt på alvor, Bistand bør kobles til klimapolitikk, Kutt klimagassutslippene nå, Vi vi likke arve en utbrukt søppelhaug, Bevar jordas lunger, Tenk nytt!

Miljøforkjemperen fra Kolbotn er spesielt opptatt av global oppvarming, og sier til Miljøagentrapporten at det er utrolig viktig at jorden ikke blir vamere! 

 Ps. Saken fortsetter under bildet!

Her er alle Miljøagentene som sitter i Barnas Klimapanel nå, foran til venstre er Kolbotngutten Victor Larsen Steenberg.
Her er alle Miljøagentene som sitter i Barnas Klimapanel nå, foran til venstre er Kolbotngutten Victor Larsen Steenberg. Foto: Miljøagentene

 

– Den globale oppvarmingen kan føre til at vi som er barn i dag ikke får vokse opp på en så trygg og fin jord som dagens voksne har fått, sier han.

Fakta om Barnas Klimapanel: 

  • Ble konstituert for første gang på Eidsvoll, 16. februar 2015.
  • Består av åtte miljøagenter fra hele landet, i alderen 11-14 år. 
  • Er et talerør for norske barn når det gjelder fremtid og klima. 
  • Deltok på Klimakonferansen COP21 i Paris i fjor, deltar i Marrakech i år. 
  • Ønsker på sikt å utvikle et internasjonalt Barnas Klimapanel, med konferanser for barn over hele verden.  

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen