HELT KONGE: Det er VI som er kongen på haugen, forsikrer Andreas Daae.
Nyheter
HELT KONGE: Det er VI som er kongen på haugen, forsikrer Andreas Daae. ( Atle Egil Knoff Glomstad)

– Kom vinter, kom snø!

Alpinføret lar vente på seg i Ingierkollen Slalåmsenter. Men det blir hvitere tider.

Kanonsalvene starter, slutter, starter, slutter og så videre i Ingierkollen. Vinterværet har kanskje ikke helt slått til, men slalåmsenterets feltartilleri bruker heller denne solfylte dagen på å legge belter på preppemaskinene. Snøkanonene var i gang allerede natt til mandag 20. november.

Men kranene måtte stenges da kulda ikke klarte å bite seg gjennom hele uken.

– Det har smeltet en del. Nå ligger alt i hauger og venter på at det skal bli kaldt igjen. De meldte jo helt feil vær i forhold til hvordan det endte opp, forteller Andreas Daae, daglig leder ved Ingierkollen Slalåmsenter.  

– De sa det skulle bli 8–9 minus, to til tre netter på rad, men det ble bare siste natta som ble kald. Siden det bare ble liggende på 2–3 minus, fikk vi dessverre ikke åpnet bakkene slik vi ønsket, fortsetter han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

LEGGER BELTER: Assistent Harald «Rikki» Bjerke gjør klar ene preppemaskinen.
LEGGER BELTER: Assistent Harald «Rikki» Bjerke gjør klar ene preppemaskinen. Bilde:  Atle Egil Knoff Glomstad\

Uforutsigbart

Ingierkollen Slalåmsenter har to hovedtraseer, tre nedfarter samt barnebakken, som må snødekkes før sesongen kan sies å være i gang for fullt.

– Vi trenger to netter til med normal snølegging og 4–5 minus, først da kan vi få åpnet. I hvert fall den ene hovedtraseen og hele barnebakke-området, sier Andreas Daae.

Les også: Kongen på snøhaugen

Tidlig åpning er gunstig for alle, men forholdene er alltid uforutsigbare:

– I fjor fikk vi åpnet rekordtidlig, 13. november. Tidlig åpning betyr at man får i gang sesongkort-salget. Men da holdt det bare i litt over en uke før vi måtte stenge igjen, forteller Andreas og fortsetter:

– Vinterforholdene i Oppegård varierer veldig. Nå har det vært fire dårlige vintre på rad, så det er virkelig på tide at det blir bedre igjen.

NB! Saken fortsetter under bildene!

SLIK LIKER VI DET: Her ser du Ingierkollen på en perfekt vinterdag! Vi håper på mange slike dager i vinter!
SLIK LIKER VI DET: Her ser du Ingierkollen på en perfekt vinterdag! Vi håper på mange slike dager i vinter! Bilde: Anders Nordheim Dahl

 

TAPPER KANON: Vinteren har vært ustabil så langt med både snø, regn, varmegrader og kuldegrader.
TAPPER KANON: Vinteren har vært ustabil så langt med både snø, regn, varmegrader og kuldegrader. Bilde:  Atle Egil Knoff Glomstad

Twintip tar over

Når sesongen først er i gang, venter Andreas seg en vinter med mye triksing og akrobatikk.

– Snowboard er en døende kultur slik vi kjenner det. Det er twintip, altså hopp og sprett og tjo og hei på ski med tupp i begge ender, som har tatt helt over. Vi ser kanskje to-tre snowboardere i bakken på en vanlig ukedag nå, mens før var det like mange snowboardere som skikjørere.

Les også: Grønt lys for skiløypene

– Og forresten, skyter han inn: – Noen ble nylig kalt «kongen på snøhaugen» i Oppegård Avis. Dette er bare tull, det er VI som er kongen på haugen, sier han med både smil og alvor.

Da er det bare å håpe på litt kaldere netter for kanonene, og at det beskjedne snøfallet som har begynt å komme, viser enda litt mer muskler.

HELT KONGE: Det er VI som er kongen på haugen, forsikrer Andreas Daae.
HELT KONGE: Det er VI som er kongen på haugen, forsikrer Andreas Daae. Bilde:  Atle Egil Knoff Glomstad

 

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Nyheter Krafttak mot kreft 2019

Sikret tredjeplass i Follo

Seks videregående skoler i Follo har samlet inn nesten en halv million kroner til kreftsaken. Elevene fra Roald Amundsen videregående skole har fått til imponerede resultat også i år. Les hele saken

Til toppen