– Kommer til å bli en veldig bra kommune

Merete Bellingmo (Ap) mener det er viktig å se fremover mot den store sammenslåingen.

Blant representantene fra Oppegård på avtale-møtet mellom Ski og Oppegård på Gardermoen, er Merete Bellingmo fra Oppegårds nest største parti, Arbeiderpartiet. 

– Spennende prosess

Hun ser med spenning på avtaleprosessen som nå er i gang.

ER PÅ GARDERMOEN OGSÅ: Merete Bellingemo i Arbeiderpartiet er med i forhandlingsprosessen.
ER PÅ GARDERMOEN OGSÅ: Merete Bellingemo i Arbeiderpartiet er med i forhandlingsprosessen. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Vi er her for å bygge en best mulig tjeneste for innbyggerne i kommunen. Dette handler først og fremst å sette et fremtidsperspektiv og ha klare målsettinger for fremtiden. Akkurat nå har vi diskutert de store linjene. Detaljene vil komme etter hvert, sier Bellingmo.

For henne er det viktigste at den nye kommunen blir et godt sted å bo.

– Så langt har vi snakket om administrative tjenester, og det er ikke dèt det handler om i det store bildet. Det viktigste er at dagens tjenestetilbud opprettholdes eller blir bedre, at vi får stordriftsfordeler og økt kompetanse på stedene der hvor tjenestene utføres, og dèt er ikke i rådhuset, men ute på nærstedene, der folk bor, sier Bellingmo. 

Har trua

Bellingmo har stor tro på at den nye kommunen blir et godt sted å bo.

– Det er et godt klima i forhandlingene, og jeg synes diskusjonene er interessante. Det er spennende at vi sitter her og legger fundamentet for fremtiden, for våre barn og barnebarn. Dette er kjempespennende, og jeg tror det kommer til å bli bra, avslutter hun.

PS: Se videointervju øverst i saken

Bakgrunn

  • Politikere og administrasjon i Oppegård og Ski er samlet på Gardermoen i to dager for å diskutere plattformen og en avtale for den nye storkommunen.
  • DIskusjonene disse to dagene skal føre til en endelig avtale for hvordan den nye storkommunen skal driftes og drives videre.
  • Akkurat nå  diskuteres de forskjellige punktene i avtalene, før politikerne forhåpentligvis vil komme til en enighet om en avtale etter disse to dagene. 
  • Hva ordlyden blir i den endelige avtalen, kommer vi tilbake til når den er klar.

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Nyheter Togtilbudet i Nordre Follo

Fortsatt stengt for togtrafikk – Utsetter åpning av Østfoldbanen

Etter seks uker med sommerarbeid på Østfoldbanen vil det fortsatt være stengt for togtrafikk mellom Kolbotn og Ås/Kråkstad. Den planlagte åpningen av Østfoldbanen er foreløpig utsatt med én uke. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Ansatt i barnehage og ansatt på SFO smittet – Flere barn og voksne kan være berørt

Søndag 9. august ble det meldt inn to nye smittetilfeller i Nordre Follo. Begge tilfeller er knyttet covid-19-utbruddet i Indre Østfold. Les hele saken

Til toppen