– Kommer til å bli en veldig bra kommune

Merete Bellingmo (Ap) mener det er viktig å se fremover mot den store sammenslåingen.

Blant representantene fra Oppegård på avtale-møtet mellom Ski og Oppegård på Gardermoen, er Merete Bellingmo fra Oppegårds nest største parti, Arbeiderpartiet. 

– Spennende prosess

Hun ser med spenning på avtaleprosessen som nå er i gang.

ER PÅ GARDERMOEN OGSÅ: Merete Bellingemo i Arbeiderpartiet er med i forhandlingsprosessen.
ER PÅ GARDERMOEN OGSÅ: Merete Bellingemo i Arbeiderpartiet er med i forhandlingsprosessen. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Vi er her for å bygge en best mulig tjeneste for innbyggerne i kommunen. Dette handler først og fremst å sette et fremtidsperspektiv og ha klare målsettinger for fremtiden. Akkurat nå har vi diskutert de store linjene. Detaljene vil komme etter hvert, sier Bellingmo.

For henne er det viktigste at den nye kommunen blir et godt sted å bo.

– Så langt har vi snakket om administrative tjenester, og det er ikke dèt det handler om i det store bildet. Det viktigste er at dagens tjenestetilbud opprettholdes eller blir bedre, at vi får stordriftsfordeler og økt kompetanse på stedene der hvor tjenestene utføres, og dèt er ikke i rådhuset, men ute på nærstedene, der folk bor, sier Bellingmo. 

Har trua

Bellingmo har stor tro på at den nye kommunen blir et godt sted å bo.

– Det er et godt klima i forhandlingene, og jeg synes diskusjonene er interessante. Det er spennende at vi sitter her og legger fundamentet for fremtiden, for våre barn og barnebarn. Dette er kjempespennende, og jeg tror det kommer til å bli bra, avslutter hun.

PS: Se videointervju øverst i saken

Bakgrunn

  • Politikere og administrasjon i Oppegård og Ski er samlet på Gardermoen i to dager for å diskutere plattformen og en avtale for den nye storkommunen.
  • DIskusjonene disse to dagene skal føre til en endelig avtale for hvordan den nye storkommunen skal driftes og drives videre.
  • Akkurat nå  diskuteres de forskjellige punktene i avtalene, før politikerne forhåpentligvis vil komme til en enighet om en avtale etter disse to dagene. 
  • Hva ordlyden blir i den endelige avtalen, kommer vi tilbake til når den er klar.

Nyheter Hogsten langs Kolbotnvannet

Utbyggeren fikk grønt lys til å hogge ned titalls trær i kantsonen

Tidligere denne uken fikk Oppegård Avis flere meldinger fra innbyggerne som reagerer på at utbyggeren av Storebukta og Veslebukta hadde hogget ned flere løvtrær langs Kolbotnvannet, en til fire meter fra vannet. Det viser seg at utbyggeren har fått tillattelse fra kommunen. Les hele saken

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen