VI VOKSER: Oppegård kommune blir større, nå har antallet innbyggere rundet 27 000.
Nyheter
VI VOKSER: Oppegård kommune blir større, nå har antallet innbyggere rundet 27 000. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Kommunen vokser

Oppegård kommune vokser stadig. Nå har kommunen passert 27 000 innbyggere.

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) har Oppegård nå 27 143 innbyggere, og den største andelen er menn og kvinner mellom 44 og 49 år.

Ordfører Thomas Sjøvold synes det er hyggelig at flere får øynene opp for hvor bra det er å bo i Oppegård. 

Les også: – Oppegårds kvinner: Dere er vindunderlige! Dere er fantastiske!

– Spesielt når vi vet at mange undersøker resultater i kommunale tjenester som skoler, barnehager og helsetjenester, før de velger bosted, sier Sjøvold.

Raskere vekst

Tall fra SSB viser at befolkningen forventes å ha økt til 30 178 innbyggere i 2030 og 33 213 per 2040. Folkeveksten hittil i år i kommunen har vært på 155 innbyggere.

ATTRAKTIV: Ordfører Thomas Sjøvold synes det er gledelig at mange ønsker å bo i Oppegård kommune...
ATTRAKTIV: Ordfører Thomas Sjøvold synes det er gledelig at mange ønsker å bo i Oppegård kommune... Foto: Veronica Grude Docker

– Osloregionen er i kraftig vekst og vi må ta vår del av den veksten. Med ny Follobane på plass og hyppige togavganger fra våre stasjoner, blir Oppegård ennå mer attraktivt, sier Sjøvold. Vi merker allerede økt investeringsvilje fra utbyggere. Derfor vil nok veksten gå ennå raskere de nærmeste årene, sier Sjøvold.

Les også: – Det er opprør i Oppegård kommune!

 Han legger til at kommunen mener det er viktig at veksten går som planlagt.

– Akkurat nå går det litt raskere, men med de store investeringsplanene vi har for skoler, barnehager, omsorgsbygg og idrettshaller, er vi i fred med å utvide kapasiteten og øke kvaliteten, til glede for både eksisterende og nye innbyggere, avslutter ordføreren. 

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen