FAR, VEL TIL FLYBUSSEKSPRESSEN: Fra og med den 1. oktober vil ikke lenger denne ruten reise gjennom Oppegård til og fra Gardermoen.
Nyheter
FAR, VEL TIL FLYBUSSEKSPRESSEN: Fra og med den 1. oktober vil ikke lenger denne ruten reise gjennom Oppegård til og fra Gardermoen. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Kraftige reaksjoner på flybuss-nedleggelse

Oavis.no-leserne er ikke fornøyde med at de må velge alternativ transport til Oslo Lufthavn.

Onsdag den 7. september kunne oavis.no melde at Flybussekspressen legger ned ruten sin fra Ski og gjennom Oppegård til Oslo Lufthavn Gardermoen. 

FARVEL, KJÆRE RUTETABELL: Snart må du ty til taxi, bil og tog, eller Ruters vanlige busser for å komme deg til Gardermoen.
FARVEL, KJÆRE RUTETABELL: Snart må du ty til taxi, bil og tog, eller Ruters vanlige busser for å komme deg til Gardermoen. Foto: Yana Stubberudlien

– Flybussekspressen drives på ren kommersiell basis, uten noen form for økonomisk støtte fra det offentlige. Dette innebærer at ruten over tid må være lønnsom, noe den dessverre ikke har vært. Beslutningen som nå er tatt har på ingen måte vært enkel, men de økonomiske realitetene kommer vi ikke utenom, sier  Bjørn Østbye, administrerende direktør i Flybussekspressen

– Dårlige nyheter

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Mange ble nok overrasket og sjokkert over nyheten, og diskusjonen gikk hett på Oppegård Avis sin Facebook-side i går. Her er noen av dem:

– Dette er dårlige nyheter! Men hadde vi vært flinkere å benytte oss av flybussen istedet for annen transportform, så hadde det fortsatt vært et tilbud, skriver Sissel Amundsen

– Dette var triste nyheter. Familien tar alltid flybussekspessen, skriver Anne Søgaard Skreivang.

– Nei, dette var ikke gode nyheter! For oss som reiser med mye bagasje har flybussen udiskutabelt vært beste måte å reise til Gardermoen på. Å bytte mellom buss/tog og flytog blir alt for slitsomt. Har alltid benyttet meg av denne ruta, den vil bli savnet, skriver Marianne J. Lillefuhr.

– Hva med tidlige avganger? Går ikke tog til det. Hvor skal Follobanen stoppe hvis ikke Kolbotn? Avhengig av offentlig transport og dette blir ikke enkelt, skriver Liv Helen Huse.

– Prisene er for høye

Noen mener prisnivået er grunnen til at få har tatt ruten.

– Hadde dem satt ned prisene så hadde flere tatt den. Skal en familie på fire eller fem opp og ned så er det soleklart billigere og ta bilen selv om parkeringen på Gardemoen er svinedyr, skriver Per Haukeland.

FORSVINNER SNART: Stoppetstedet for busser her i Oppegård syd vil snart ikke lenger få noen busser i det hele tatt.
FORSVINNER SNART: Stoppetstedet for busser her i Oppegård syd vil snart ikke lenger få noen busser i det hele tatt. Foto: Yana Stubberudlien

– Trist, men når belegget blir så dårlig er det ikke noen vei utenom, skriver Bjørn Erik Sandaas.

– Det kan jo ikke ha vært butikk å drive denne ruten?!? Det er jo så og si aldri folk på den bussen. Dessuten går det jo fortere å ta toget til Oslo, og flytoget derfra, skriver Einar Andersen.

Bekymret 

Flere av våre lesere er bekymret både for fremtidens kollektivtilbud og ikke minst miljøet lokalt.

– Flybussen legges ned. Follobanen fra Ski får ikke stoppested på Kolbotn. Det har vært diskutert å ta betalt for pendlerparkeringen på Rosenholm. Snakk om å legge opp til mer bilkjøring i det som liksom skal bli en mer miljøvennlig fremtid. God dag, Ola Dunk, skriver Thomas Olsen.

Også Nina A. Brattvoll reagerer.

STOPP OGSÅ HER: Heller ikke gjennom Sønsterudveien vil Flybussekspressen bli å se lenger.
STOPP OGSÅ HER: Heller ikke gjennom Sønsterudveien vil Flybussekspressen bli å se lenger. Foto: Yana Stubberudlien

– Det er så man nesten ikke tror det. Politikerne i Oppegård jobber hardt for at vi skal slå oss sammen med Ski, bli store og slagkraftige. I tillegg legges det til rette for at Kolbotn skal utvikle seg til by og at Oppegård generelt skal bygges ut mer, med stor befolkningsvekst. Vi skal altså nå kun være avhengige av skrangle-NSB og et Oslo S som bryter sammen flere ganger i uken, flere ganger om dagen. Det hadde vært interessant om Oppegård Avis hadde snakket med politikerne angående hva de har gjort for å forhindre denne reduksjonen i offentlige transportmuligheter, og om de evt tenker på alternativer, som for eksempel en flybuss med en annen rute enn den som går nå, men som dekker Oppegård og Ski, skriver hun.

– Er dette mulig da? Lettere å komme seg til Gardermoen når jeg bodde i Brumunddal jo.. og nå bor jeg på Langhus. Man kan jo ta toget sier mange men hvis flyet går tidlig så går det ikke tog nemlig, så eneste alternativ blir å kjøre bil eller hotellovernatting på Gardermoen, skriver Linda Haugmo.

– Vi trenger bussen. Rekker ikke tidlige flyavganger ved å ta tog, skriver Grethe Eriksen.

PS: Hva mener du om saken? Les deg opp på oavis.no og papirutgaven av Oppegård Avis den 8. september. Skriv gjerne et debattinnlegg på debatt@oavis.no. Skriv inntil 3000 tegn med fullt navn.

Til toppen