KREVER SVAR: Stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson (SV) fra Oppegård krever svar og gjennomgang rundt byggingen av politiets nye beredsskapssenter på Taraldrud.
Nyheter
KREVER SVAR: Stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson (SV) fra Oppegård krever svar og gjennomgang rundt byggingen av politiets nye beredsskapssenter på Taraldrud. ( Synnøve Sundby Fallmyr)

Krever ekstern gjennomgang av Taraldrud-saken

Stortingspolitiker Nicholas Wilkinson (SV) kaller PNB-prosjektet for et skandaleprosjekt og ønsker alle kortene på bordet.

Stortingspolitiker Nicholas Wilkinson (SV) er ikke nådig i sin dom over politiets nye beredskapssenter på Taraldrud (PNB). 

– Dette har vært et skandaleprosjekt fra starten. Selv en av de fremste ekspertene på området sier at dette er et symbolprosjekt og 2,6 milliarder må være et av verdens dyreste symboler, tordner Wilkinson, og henviser til departementsråd Tore Saglies ferske uttalelser, som har skapt reaksjoner både hos politikere på Stortinget og lokalt.

– Her har politikerne ønsket å få en rask gjennomføring av synlige og klare tiltak. Dette beredskapssenteret er egentlig et ganske klart symboltiltak, sier Saglie om prosjektet. 

Stor motstand

Beredskapssenteret har av mange vært omtalt som et av de viktigste tiltakene etter terroren 22. juli 2011. Men prosessen rundt byggingen har vært omstridt og den har ikke minst møtt stor motstand lokalt.

Les også: Slakter sitt "eget" prosjekt

Her i Oppegård har det blant annet reist seg en folkebølge gjennom aksjonsgruppen Stopp Støyen, som har markert seg også nasjonalt med sitt budskap om at politiet må få et best mulig treningssenter, men at lokalmiljøet rundt senteret, som skal bygges et steinkast fra Sofiemyr og Tårnåsen, må få å best mulig støyisolering, at skytebanene må flyttes inn og at helikopterdriften må flyttes til Rygge. 

NB! Saken fortsetter under bildene!

SLIK SKAL DET BLI: her ser du de siste illustrasjonene fra departementet om hvordan de ser for seg at beredskapssenteret skal bli.
SLIK SKAL DET BLI: her ser du de siste illustrasjonene fra departementet om hvordan de ser for seg at beredskapssenteret skal bli. Bilde:  Nordic – Office of Architecture
SLIK SKAL DET BLI: her ser du de siste illustrasjonene fra departementet om hvordan de ser for seg at beredskapssenteret skal bli.
SLIK SKAL DET BLI: her ser du de siste illustrasjonene fra departementet om hvordan de ser for seg at beredskapssenteret skal bli. Bilde:  Nordic – Office of Architecture

– Trekk i nødbremsen

SV-politikeren sier det har vært ufattelig å jobbe så tett på prosjektet.

– Man kan egentlig sammenligne det med en snøball som ruller ned en skråning. Det er ufattelig vanskelig å få stoppet det, men vi gir ikke opp kampen om å få å de ansvarlige til å tenke seg om én gang til. Jeg mener vi rett og slett må en ekstern granskning av prosjektet, blant annet for å se på pengebruken, men foreløpig virker det som om vi og Senterpartiet er de eneste som ser nytten av å stoppe opp og tenke, sier Wilkinson til Oppegård Avis.

Les også: Dette svarte Per-Willy Amundsen da folket stilte spørsmål

Han understreker også at hans mål er å finne ut hvordan dette kan bli best mulig for alle parter.

Les også: Sang sammen foran Stortinget - mot støyen

– Vi må vite at vi får den beste beredskapen for pengene vi skal bruke, og derfor kommer vi nå til å be om en ekstern gjennomgang av hele prosjektet, sier Wilkinson.

NB! Saken fortsetter under bildet!

KREVER SVAR: Stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson (SV) fra Oppegård krever svar og gjennomgang rundt byggingen av politiets nye beredsskapssenter på Taraldrud.
KREVER SVAR: Stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson (SV) fra Oppegård krever svar og gjennomgang rundt byggingen av politiets nye beredsskapssenter på Taraldrud. Bilde: Peter Mydske

Rister på hodet

Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen er ikke imponert over tematikken, og rister på hodet av kritikken rundt beredskapsenteret.

Overfor NRK minner han  om at det var de rødgrønne som satt i regjering da det første vedtaket om nytt beredskapssenter ble gjort.

 – Det er gjort grundige utredninger av beredskapssenteret som nå skal bygges, så kritikken mot dårlig planlegging slår tilbake på den forrige regjeringen som Senterpartiet selv var en del av, sier Amundsen til NRK

– Det blir litt hult å rette kritikken mot denne regjeringen som faktisk måtte rette opp i rotet etter den forrige, sier han til NRK.

Justis- og beredskapsminister, Per Willy Amundsen stilte på et lukket møte i Oppegård i forbindelse med beredskapssenteret. Ordfører Thomas Sjøvold tok ham imot.
Justis- og beredskapsminister, Per Willy Amundsen stilte på et lukket møte i Oppegård i forbindelse med beredskapssenteret. Ordfører Thomas Sjøvold tok ham imot. Bilde: Veronica Grude Docker

Nyheter Valhallaveien

Etterlyser flere tiltak i Valhallaveien

Oppegård Avis har fått flere meldinger om at fjerning av busslommene i Sønsterudveien har påvirket trafikkbildet i Valhallaveien i en enda mer negativ retning. Beboerne etterlyser flere trafikksikkerhetstiltak. Les hele saken

Til toppen