PRØVDE Å SNU VED FANGDAMMEN: En Ruter-buss var definitivt utenfor sin rute torsdag formiddag. Video: Geir Amundsen

Nyheter Ruter-buss utenfor sin rute

Leddbuss på ville veier på Taraldrud

Tidligere i dag har en leddbuss havnet på den smale grusveien som går rundt fangdammen ved Taraldrudkrysset.

15.08.2019. Leddbuss på ville veier på Taraldrud. Video: Geir Amundsen

Fangdammen ligger like ved det nye beredskapssenteret som bygges nå på Taraldrud.

FANGDAMMEN: Sjåføren til leddbussen har valgt den smale grusveien rundt fangdammen som snuplass for bussen.

Videoen ble tatt av Geir Amundsen fra Sofiemyr. Han var på vei til jobben da han så leddbussen på ville veier, og måtte stoppe for å forevige den spesielle hendelsen.

– Det var en veldig spesiell valg av snuplass. Dette var helt utrolig, sier Amundsen.

Han spurte ikke bussjåføren om årsaken til at vedkommende hadde forsøkt å snu bussen på det ikke tilrettelagte området.

– Til slutt fikk sjåføren hjelp av kollegaene sine til å dirigere bussen ut av området, men den kunne ha satt seg ordentlig fast, sier Amundsen.

– Letet etter egnede snuplasser

Oppegård Avis har sendt en henvendelse til Ruter for å få en kommentar i forbindelse med saken.

– Denne saken er helt uproblematisk.

Knut-Martin Løken, pressevakt i Ruter

– Denne saken er helt uproblematisk. I sammenheng med ruteendring førstkommende mandag leter operatørselskapet Nobina etter egnede steder hvor busser kan snu og/eller regulere i dette området. Bussen er helt uskadet, og som filmen viser var det flere til stede for å ivareta sikkerheten, sier pressevakt i Ruter, Knut-Martin Løken.

Det aktuelle området eies av Statens vegvesen (SVV). Fungerende seksjonssjef Marte Flaathen i SVV understreker at området ikke er egnet som snuplass for busser.

– Synes Ruter at dette er et egnet sted?

– Flere busser skal trafikkere på linje 81 etter ruteendringen. Vi har vært og sjekket flere områder for å finne egnede snuplasser og reguleringsområder. Stedet du har skrevet sak om viste seg å ikke være egnet og vi kommer ikke til å kjøre mer der. Det står for øvrig ingen skilter eller avsperringer ved innkjøringen som antyder at det er ulovlig å bruke den som snuplass, sier pressevakt i Ruter, Knut-Martin Løken.

Les også: Stengt frem til vinteren

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

– Det viktigste valget på mange år

"Som velgere kan vi påvirke. Vi kan velge å være passive og stemme slik vi alltid har gjort, eller vi kan være aktive og lese partiprogrammene og vurdere kandidatene på valglistene. Dette valget er det viktigste på mange år", skriver Oddbjørn Skredderberget i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

– Redd Kolbotntjernet

"Vi i Senterpartiet er fortsatt svært bekymret for Kolbotntjernets tilstand. Målinger for mai og juni viser at vannet har det høyeste gjennomsnittlige fosfortallet siden 2009", skriver Tor Anders Østby og Hilde Widerberg, toppkandidatene på Senterpartiets liste i Nordre Follo, i et debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Spredning av fremmede arter i Oppegård

– Har ikke ressurser til bekjempelsen av kanadagullris

Solveig Joten Svensen er bekymret for spredning av kanadagullris på Svartskog. – Jeg håper kommunen kan ta grep raskt for å hindre at denne svartelistede planten truer artsmangfoldet på Svartskog, sier hun. Les hele saken

Til toppen