DELER PÅ VERKTØYET: Åsgeir Helland (37) har startet eget firma med utleie av verktøy. Nå kan du hente leid verktøy på Shellstasjonene i kommune.
Nyheter
DELER PÅ VERKTØYET: Åsgeir Helland (37) har startet eget firma med utleie av verktøy. Nå kan du hente leid verktøy på Shellstasjonene i kommune. (Foto: Veronica Grude Docker)

Leier ut verktøy

Åsgeir Helland (37) fra Tårnåsen har startet opp Tooler. Nå kan du leie verktøyet du trenger, istedenfor å kjøpe det.

– Tanken er at istedenfor at alle skal sitte å eie alt mulig av utstyr man kanskje trenger for kortvarig bruk, kan man leie. En av hovedelementene i overgangen fra «bruk og kast» til sirkulærøkonomi er å leie ut produkter eller lage tjenester til sine kunder heller enn at kundene kjøper produkter med dårlig kvalitet, som etter få gangers bruk blir kastet, forteller entreprenør Åsgeir Helland.

– Vi vet at det funker

VINN-VINN: Butikksjef Line Nilsen på Shell Kolbotn har tro på at dette blir bra både for Tooler og Shell. Foto: Veronica Grude Docker

Tooler ble etablert i 2016, og firmaet har hatt avtaler med utvalgte 7-Eleven butikker i Oslo, men Helland, som er bosatt på Tårnåsen, har nå tatt idéen med hjem. Han kontaktet Rune Andersen, eier av Shell Mastemyr og Shell Kolbotn, som var positiv til konseptet, så nå kan man leie det meste av verktøy og utstyr også i Oppegård.

Les også: Skal senkes over to meter ned

– Vi har testet det ut i Oslo, med tanke på logistikkflyt, og nå vet vi hvordan vi skal levere og hvordan ting skal fungere. Nå var vi klare for å ta et steg videre, for nå vet vi at det funker, sier Helland.

Enkelt konsept

Konseptet er enkelt, man går bare inn på hjemmesiden til Tooler, bestiller det verktøyet man ønsker til leveringstedet man vil hente fra, så er det klart for henting i løpet av et døgn.

Les også: Oktoberfest i september

– Utfordringen man må løse med sirulærøkonomi er å få ressurser til å flytte seg rundt i samfunnet på en effektiv måte, så flest mulig kan benytte det, sier Helland.

Den koden mener han Tooler har knekt, og han er veldig klar for å se hvordan det fungerer i Oppegård.

LITT AV ALT: Gjennom Tooler kan du leie alt fra dykkertpistoler til rensemaskiner. Foto: Veronica Grude Docker

– Segmentet er stort og det er spennende å se hvordan folk reagerer på å leie og ikke eie. De fleste har stått i den situasjonen hvor man skulle hatt noe for akkurat den ene gangen, så har man kjøpt noen ting og puttet i boden. Eller man har kjøpt noe og brukt det et par-tre ganger, og så har det vært billig og dårlig, og man har måtte kaste det. Da blir det rimeligere å leie, pluss at man er med på å dra ned fotavtrykket i miljøet, avslutter Helland.

Til toppen