NOK STØY TIL AT MANGE VIL VÅKNE OM NATTEN: På infomøter fikk lokalbefolkningen bekreftet at helikoptre vil medføre støy på 80 dB og at dette er nok til at mange vil våkne om natten. På bildet ser du en av de tre nye politihelikoptrene som skal brukes på beredskapssenteret.
Nyheter
NOK STØY TIL AT MANGE VIL VÅKNE OM NATTEN: På infomøter fikk lokalbefolkningen bekreftet at helikoptre vil medføre støy på 80 dB og at dette er nok til at mange vil våkne om natten. På bildet ser du en av de tre nye politihelikoptrene som skal brukes på beredskapssenteret. (Bilde: Ola Mjaaland/NRK)

Svaret om støyende helikopterplass kommer snart

Arbeidet med konsesjons­søknaden om etablering av Oslo helikopterplass på Taraldrud forventes ferdigstilt i løpet av relativt kort tid, ifølge Samferdselsdepartementet.

– Konsesjonssøknaden om etablering av Oslo helikopterplass på Taraldrud ligger til politisk behandling. Godkjenningen med den endelige beslutningen skal tas av Samferdselsdepartementet, sier kommunikasjonsdirektør i Luftfartstilsynet, Frank Jøran Nordheim.

Utover dette vil han ikke kommentere saken og henviser videre til Samferdselsdepartementet.

Les også: Krever svar om helikopterplass

– I avslutningsfasen

I dag har Samferdselsdepartementet bekreftet at konsesjonssøknaden ligger til behandling hos dem.

– Departementet er i avslutningsfasen av sin behandling av konsesjonssøknaden. Arbeidet forventes ferdigstilt i løpet av relativt kort tid, sier pressevakt Frøydis Tornøe.

Støyer desidert mest

Oppegård Avis har tidligere skrevet at politiet har kjøpt helikoptertypen som støyer desidert mest. For ett år siden undertegnet Justis- og beredskapsdepartementet og Politidirektoratet kontrakten om tre nye politihelikoptre av typen AW169 fra Leonardo Helicopters i Italia.

Helikoptrene skal leveres i løpet av 2019, og skal i starten fortsatt ha base på Gardermoen. Blir konsesjonssøknaden godkjent, skal de stasjoneres på Taraldrud.

Oppegård Avis har foreløpig ikke lyktes med å innhente svar fra Samferdselsdepartementet.

Oppegård Avis følger opp saken. Tips oss på 415 08 000 eller send oss en e-post til tips@oavis.no

 

 

Til toppen