KLAR FOR Å FIERE: President Svein Vangsøy i Lions Club Oppegård kan se tilbake på mye meningsfyllt arbeide gjennom mange år. – Lions sitt arbeide er minst like viktig og relevant i dag som for 100 år siden, sier han.
Nyheter
KLAR FOR Å FIERE: President Svein Vangsøy i Lions Club Oppegård kan se tilbake på mye meningsfyllt arbeide gjennom mange år. – Lions sitt arbeide er minst like viktig og relevant i dag som for 100 år siden, sier han. (Bilde: Jan Erik Range)

Lions i 100 i 2017

Lions Clubs International fyller 100 år i 2017. Men Lions Club Oppegård har lenge vært i hundre for sosialt arbeide.

Lions fyller 100 år, og foreningens arbeide er like viktig som den gangen den ble stiftet. En bursdag skal selvfølgelig feires, og det skal den bjøres med konsert!

Markeres

Follo seniororkesters holder sommerkonsert mandag 12 juni. Konserten er en gave fra Seniororkesteret til Lions Club, og inntektene går til organisasjonen for kreftsyke barn.

– Vi markerer jubileumet med å invitere 20 personer til Follo Seniororkesters sommerkonsert mandag 12. juni klokken 13.00. Noen bor på alders, eller pleiehjem. Noen må vi hente og kjøre tilbake. Andre kommer selv. Uansett blir det en bra opplevelse. Det er et godt orkester, det er jo tross alt profesjonelle musikere, som er litt oppi åra, forteller president Svein Vangsøy i Lions Club Oppegård.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

VIKTIG: Tulipanaksjonen er populær og en viktig inntektskilde for Lions sitt arbiede.
VIKTIG: Tulipanaksjonen er populær og en viktig inntektskilde for Lions sitt arbiede. Foto: Thomas N. Witsø-Bjølmer

 

Mangfoldig

Lions Club Oppegård er en av 51 klubber i Akershus.

Og om klubben er ikke mer enn 54 år gammel, selv om det kan virke som om den alltid har hatt aksjoner i kommunen. På 60-tallet ble skolenei Oppegård bedt om å hjelp tilå selge nåler med Røde Fjær.

Les også: Lions-presidenten: – Tusen takk, Oppegård

– Den første «Røde Fjær»- innsamlingen gikk til Beitostølen, uten at jeg helt vet hvordan den aktiviteten foregikk, men her i kommunen samlet vi inn 75.500 kroner, sier Vangsøy.

Etter suksessen med innsamlingen til Beitostølen har det vært flere «Røde Fjær»-aksjoner til tilsvarende formål.

– Det vesentlige er at vi har bidratt til mye, både lokalt og nasjonalt, sier Vangsøy.

PS! Saken fortsetter under bildet

 

BIDRAR: En av de nyeste tingene som Lions har gjort, var å bygge opp igjen barnas nedbrente lavvo i skogen på Sofiemyr sammen med Landstormen.
BIDRAR: En av de nyeste tingene som Lions har gjort, var å bygge opp igjen barnas nedbrente lavvo i skogen på Sofiemyr sammen med Landstormen. Foto: Anders Nordheim Dahl

 

Unge og eldre

Aktiviteten har vært mangslungen i Oppegård. Fra hyggekvelder for eldre til å stifte «Foreningen mot stoffmisbruk », som ble etablert i samarbeid med Kolbotn Sanitetsforening.

Les også: – Mer enn bare blomster

Den første Tulipanaksjonen var i 1987, og i den har den vært en årlig aktivitet hvor inntektene i de senere år er brukt til ungdomsarbeid via Fritidsklubbene og skolene.

Rebusløp

– Vi kommer til å fortsette på samme måten, med de samme aktivitetene vi har hatt i alle år. Det er ikke noe grunnlag ennå til å gjøre noen endringer. Selv om vi også må ta hensyn til at medlemmene våre blir eldre, og da må vi endre aktivitetene etter den fysiske kapasiteten, sier Vangsøy.

Les også: Finn frem til lavvoen som Landstormen og Lions har reparert

– Men forløpig vil det neste som skjer være rebusløpet, som vi har vært engasjert i i over 40 år, og det skjer i begynnelsen av oktober. Det er en tradisjonell bilrebus. Men i 2015 utvidet vi med aktivitetsløype for familier med barn, og det kommer vi til å fortsette med. så nå håper vi på like stor deltakelse i år, som i fjor, eller helst litt mer, sier Vangsøy.

Se video

Follo Seniorkester er kjent for sitt enorme trøkk og sine fantastiske konserter!

I videoen under kan du se dem i aksjon, og så er det bare å glede seg til Lions sin jubileumskonsert.

Klikk play for å se video!

 

 

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen