KAOS: Bør toglinjene asfalteres igjen og gjøres om til bussfelt? Vel, vi stiller spørsmålet i alle fall.

Nyheter Ny episode av Uka med Oavis

KAOS: Bør toglinjene asfalteres igjen og gjøres om til bussfelt? Vel, vi stiller spørsmålet i alle fall. ( )

Lyden av Oppegård er tilbake!

HØR: Ble du stående tog-fast eller i bilkø på grunn av uværet i dag? Da bør du høre våre forslag til løsning.

Podden «Uka med Oavis» er tilbake etter tidenes lengste sommerferie. Det var dermed «kalver på vårbeite» som ble sluppet ut av kontorbåsene sine i dag, med mål om å oppsummere uken i Oppegård.

ÉN AV MANGE: De aller fleste sykler i Oppegård virker å være på avveie. Foto: Skjemdump Facebook.

Vi snakker om valget som kommer, om bassengskandalen på Sofiemyr og om sykkelhotellet på Rosenholm som til nå har generert rundt 2000 kroner i inntekter. Ikke så rart, siden det virker som om annenhver sykkel i Oppegård er på avveie….

"Endelig" er sommeren over

I «Ukas topp 3-liste» kårer vi det beste med at sommeren er over, og i «visste du at» har Sigbjørn nesten bokstavelig talt gravd frem en helt fersk nyhet om hva som skjuler seg under Kolbotn skole.

Vi gir deg også et tips vi absolutt ikke kommer til å følge selv, og ett tips det er fare for at vi benytter oss av. Her får du dessuten et hint om hvem som er «Ukas helt»: Rødt, krøllete hår.

Vi "løser" togkrisen

Ja, og så snakker vi selvsagt om togkaoset som rammet «hele Oppegård» i morges. Sånt blir folk forståelig nok forbannet over. Men forslaget vi fikk av en kollega i dag tidlig hadde vi ikke sett for oss: "Er det på tide å forby tog?"

Du kan høre oss i avspilleren under, i podkast-appen til Apple, på Spotify og alle andre steder det er naturlig å høre podkast.

Demokrati og medvirkning i Nordre Follo

Snakk med ordføreren

Har du noe du gjerne skulle ha snakket med ordføreren om? Benytt sjansen når ordfører Hanne Opdan er på besøk i biblioteket på Kolbotn lørdag 1. februar. Eventuelt kan du be ordføreren om taletid i kommunestyret, men husk at offentlig spørretid må meldes inn skriftlig fire arbeidsdager før møtedagen. Les hele saken

Nyheter Sofiemyr skole

Skal lete mer etter fuktskader

– Det pågår kontinuerlig tiltak for å håndtere avvikene på Sofiemyr skole, men siden det ikke er klare indikasjoner for hvor problemene ligger, må vi gjøre utvidede bygningstekniske undersøkelser som å åpne opp bygningsmassen i de aktuelle områdene for å lete etter mulige kilder til muggsopp, sier virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, Hogne Haug. Les hele saken

Nyheter Prosjektet "Sommerjobb til ungdom i Nordre Follo"

Vil skaffe sommerjobb til ungdom

– Vi ser for oss at mellom 100 og 150 ungdommer i Nordre Follo trenger og ønsker seg sommerjobb i år og i årene fremover. Uten aktiv bidrag fra næringslivet i Nordre Follo krever det et årlig kommunalt budsjett på mellom 3 og 4 millioner kroner, sier nestleder i Oppegård Røde Kors, Bernd Gutbier (66) fra Kolbotn. Les hele saken

Til toppen