MANUELL DIRIGERING I DAG:  Det er manuell dirigering i Kongeveien i dag.

Nyheter Reservevannledning

MANUELL DIRIGERING I DAG: Det er manuell dirigering i Kongeveien i dag. (Foto: Yana Stubberudlien)

Manuell dirigering i Kongeveien

Lurer du på hva som foregår i Kongeveien like ved klubbhuset til Kolbotn IL? Her får du svaret.

Det foregår nå anleggsarbeidene i Kongeveien i forbindelse med etablering av en reservevannledning fra Oslo til Oppegård.

– Vannledningen er på 3,6 kilometer, og strekker seg fra Åsland i Oslo til Kongeveien på Sofiemyr, sier anleggsleder Reidar Bjørnstad i Skanska AS.

Han sier Skanska AS utfører anleggsarbeidene på stedet for Oppegård kommune.

SKAL FORTSETTE ETTER FELLESFERIEN: Arbeidene på stedet vil pågå frem til 30. juni og vil fortsette etter 5. august.

Vannledning tvers gjennom Kongeveien

– Vi graver en grøft for en ny vannledning som skal gå tvers gjennom Kongeveien, like ved klubbhuset til Kolbotn IL, sier Reidar Bjørnstad.

3,6 KILOMETER LANG: Det foregår nå arbeid med reservevannledningen som skal etableres mellom Oslo og Oppegård. Foto: Yana Stubberudlien

For å kunne gjøre dette må trafikken legges om.

– Akkurat nå jobber vi med å flytte trafikken først til høyre side. Dette krever manuell dirigering som skal pågå i ettermiddag/kveld. I morgen skal trafikken gå av seg selv, og da skal vi sette opp gjerder og forberede alt til graving på den venstre siden av veien, sier Bjørnstad.

Om et par uker, når gravearbeidene på den venstre siden av Kongeveien  er ferdigstilt, skal det jobbes med det samme på den høyre siden av veien.

– Gravearbeidene vil pågå i et par måneder til, sier Bjørnstad.

LEGGER OM TRAFIKKEN: Akkurat nå jobber Skanska med å flytte trafikken til høyre side. Foto: Yana Stubberudlien

Vil fortsette etter fellesferien

Ifølge virksomhetsleder for UTE Oppegård, Heidi Tomten, er det innhentet tillatelse fra veimyndighetene (red. anm.: Statens vegvesen siden Kongeveien er en fylkesvei) for omlegging av vannledningen i Kongeveien.

– Arbeidet med oppgraving i fylkesveien skal gjennomføres innenfor perioden fra 20. mai til 30. juni. Arbeidene vil fortsette etter fellesferien, det vil si fra mandag 5. august, sier Tomten.

Les også: Farlig forbikjøring i Kongeveien

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

– Det viktigste valget på mange år

"Som velgere kan vi påvirke. Vi kan velge å være passive og stemme slik vi alltid har gjort, eller vi kan være aktive og lese partiprogrammene og vurdere kandidatene på valglistene. Dette valget er det viktigste på mange år", skriver Oddbjørn Skredderberget i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

– Redd Kolbotntjernet

"Vi i Senterpartiet er fortsatt svært bekymret for Kolbotntjernets tilstand. Målinger for mai og juni viser at vannet har det høyeste gjennomsnittlige fosfortallet siden 2009", skriver Tor Anders Østby og Hilde Widerberg, toppkandidatene på Senterpartiets liste i Nordre Follo, i et debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Spredning av fremmede arter i Oppegård

– Har ikke ressurser til bekjempelsen av kanadagullris

Solveig Joten Svensen er bekymret for spredning av kanadagullris på Svartskog. – Jeg håper kommunen kan ta grep raskt for å hindre at denne svartelistede planten truer artsmangfoldet på Svartskog, sier hun. Les hele saken

Til toppen