MANUELL DIRIGERING I DAG:  Det er manuell dirigering i Kongeveien i dag.

Nyheter Reservevannledning

MANUELL DIRIGERING I DAG: Det er manuell dirigering i Kongeveien i dag. (Foto: Yana Stubberudlien)

Manuell dirigering i Kongeveien

Lurer du på hva som foregår i Kongeveien like ved klubbhuset til Kolbotn IL? Her får du svaret.

Det foregår nå anleggsarbeidene i Kongeveien i forbindelse med etablering av en reservevannledning fra Oslo til Oppegård.

– Vannledningen er på 3,6 kilometer, og strekker seg fra Åsland i Oslo til Kongeveien på Sofiemyr, sier anleggsleder Reidar Bjørnstad i Skanska AS.

Han sier Skanska AS utfører anleggsarbeidene på stedet for Oppegård kommune.

SKAL FORTSETTE ETTER FELLESFERIEN: Arbeidene på stedet vil pågå frem til 30. juni og vil fortsette etter 5. august.

Vannledning tvers gjennom Kongeveien

– Vi graver en grøft for en ny vannledning som skal gå tvers gjennom Kongeveien, like ved klubbhuset til Kolbotn IL, sier Reidar Bjørnstad.

3,6 KILOMETER LANG: Det foregår nå arbeid med reservevannledningen som skal etableres mellom Oslo og Oppegård. Foto: Yana Stubberudlien

For å kunne gjøre dette må trafikken legges om.

– Akkurat nå jobber vi med å flytte trafikken først til høyre side. Dette krever manuell dirigering som skal pågå i ettermiddag/kveld. I morgen skal trafikken gå av seg selv, og da skal vi sette opp gjerder og forberede alt til graving på den venstre siden av veien, sier Bjørnstad.

Om et par uker, når gravearbeidene på den venstre siden av Kongeveien  er ferdigstilt, skal det jobbes med det samme på den høyre siden av veien.

– Gravearbeidene vil pågå i et par måneder til, sier Bjørnstad.

LEGGER OM TRAFIKKEN: Akkurat nå jobber Skanska med å flytte trafikken til høyre side. Foto: Yana Stubberudlien

Vil fortsette etter fellesferien

Ifølge virksomhetsleder for UTE Oppegård, Heidi Tomten, er det innhentet tillatelse fra veimyndighetene (red. anm.: Statens vegvesen siden Kongeveien er en fylkesvei) for omlegging av vannledningen i Kongeveien.

– Arbeidet med oppgraving i fylkesveien skal gjennomføres innenfor perioden fra 20. mai til 30. juni. Arbeidene vil fortsette etter fellesferien, det vil si fra mandag 5. august, sier Tomten.

Les også: Farlig forbikjøring i Kongeveien

Sport Fotball i Oppegård

Går i strupen på lokalpolitikere og kommunen

Fotballdronning Solveig Gulbrandsen går i strupen på lokalpolitikerne som mener at fotball ikke er en helårsidrett, og på kommunen som fraskriver seg alt ansvar. "Kanskje på tide alle fotballspillere med foreldre møter opp utenfor rådhuset og viser hvor mange som elsker fotball hele året!" Les hele saken

Nyheter Politiet i Nordre Follo informerer

– Det er ikke skummelt å si fra

Politikontakt i Nordre Follo, Solveig Kjeserud, reagerer sterkt på det som skjer i ungdomsmiljøet i Follo. – Jeg er bekymret for en ny trend som er i ferd med å få utvikle og sette seg i vårt nærmiljø, sier hun. Les hele saken

Til toppen