DRAMATISK ULYKKE: På formiddagen onsdag den 8. februar ble en eldre kvinne påkjørt av en buss ved Sofiemyr senter.
Nyheter
DRAMATISK ULYKKE: På formiddagen onsdag den 8. februar ble en eldre kvinne påkjørt av en buss ved Sofiemyr senter. (Bilde: )

Måtte amputere armen

Den eldre kvinnen som ble påkjørt av en buss ved Sofiemyr senter på formiddagen den 8. februar måtte amputere etter bussulykken. Politiet er nå i gang med etterforskningen og etterlyser vitner til hendelsen.

Politiet er i gang med etterforskningen av ulykken som fant sted ved Sofiemyr senter onsdag formiddag. Den eldre kvinnen skal ha havnet under bussen, men det er enda ikke klart for politiet hva som har hendt.

– Vi undersøker og etterforsker naturlig nok, for å finne ut hva som har skjedd. Alt tyder på at den eldre damen har havnet under bussen, sier etterforskningsleder Morten Granerud i Øst politidistrikt.

UNDER BUSSEN: Damen som ble påkjørt havnet under bussen uten at sjåføren har lagt merke til det.
UNDER BUSSEN: Damen som ble påkjørt havnet under bussen uten at sjåføren har lagt merke til det. Foto: Unibuss

Amputert armen

Politiet opplyser at de har vært i kontakt med Ullevål sykehus, hvor kvinnen ligger, på morgenen i dag, men at de enda ikke har fått snakket med den påkjørte damen. 

– Hun ligger på Ullevål sykehus og som følge av skader hun har fått så er også armen hennes amputert. Hun er ellers våken og klar og skadene dreier seg om armen, opplyser Granerud. 

Etterlyser vitner

Ifølge politiet tyder alt på at verken sjåføren eller passasjerer har fått med seg hendelsen.

– Alt tyder på at sjåføren ikke har fått med seg dette. Han har kjørt videre og blitt  innhentet i ettertid. Alt tyder på at han ikke har merket det som har skjedd, og det kan man si om øvrige passasjerer på bussen, sier Granerud.

Politiet har avhørt bussjåføren og går igjennom videoen fra bussen.

– Vi har snakket med føreren av bussen og avhørt han innledningsvis, veldig kort. I tillegg går vi gjennom videoen og etterlyser nå vitner på bussen og eventuelt utenfor, som kan si noe om hva som har skjedd, sier Granerud.

Etterforsker om sjåføren kan lastes

Politiet etterforsker nå om sjåføren kan lastes for hendelsen.

– Det vi etterforsker og undersøker er jo hvor vidt denne sjåføren kan lastes for dette. Alt tyder på at han ikke har fått med seg hva som har skjedd og det vi undersøker da og skal etterforske oppimot er om han har gjort det han skulle i forbindelse med sitt aktsomhetskrav, sier Granerud. 

ETTERFORSKER: Øst politidistrikt er i gang med å etterforske hendelsen.
ETTERFORSKER: Øst politidistrikt er i gang med å etterforske hendelsen. Foto: Anders Nordheim Dahl

Politiet har enda ikke vært i kontakt med kvinnen som ble påkjørt, men håper å snakke med henne snart.

–Vi har vært i kontakt med Ullevål i dag tidlig, og hun er våken og klar. Vi ønsker å snakke med henne så fort det er mulig, og håper å få gjort det ganske snart, sier Granerud. 

Etterforskningen er i startfasen og politiet har ikke helt klart for seg hva som har hendt enda, men skal etterforskes etter §3 i vegtrafikkloven, som dreier seg om aktsomhet i trafikken.

– Det litt tidlig å si noe om hva slags eventuelle klare bilder vi har av hendelsesforløpet og hva gjelder om sjåføren kan holdes straffeansvarlig for dette her. Undersøkelsen og etterforskingen vil dreie seg om hva det er som kreves av en bussjåfør i et sånt tilfelle, sier Granerud. 

Politiet regner med å gjøre grundigere avhør av sjåføren og snakke med den påkjørte damen etter hvert. 

HER SKJEDDE DET: Det var her, ved Sofiemyr senter, at ulykken skjedde.
HER SKJEDDE DET: Det var her, ved Sofiemyr senter, at ulykken skjedde. Foto: Jan Erik Range

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen