TREKKER SEG: Fatima Valdes Haugstveit ønsker ikke å stå som leder for Arbeiderpartiet lokalt lenger i forbindelse med utviklingen av Kolbotn sentrum.
Nyheter
TREKKER SEG: Fatima Valdes Haugstveit ønsker ikke å stå som leder for Arbeiderpartiet lokalt lenger i forbindelse med utviklingen av Kolbotn sentrum. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– Måtte slutte hvis jeg skulle se folk i øynene

Fatima Valdes Haugstveit snakker om det tøffe valget om å trekke seg som lokal Ap-leder

Uenighet rundt fortettingen av Kolbotn førte til at den erfarne politikeren Fatima Valdes Haugstveit valgte å trekke seg som lokal Ap-leder  med umiddelbar virkning denne uken.

– Jeg var svært uenig med det standpunktet partiets representant i sentrumsutvalget og kommunestyregruppa har inntatt i forbindelse med det ekstreme og massive forslaget til utbygging av Kolbotn sentrum. Forslaget har ikke noe å gjøre med en god samfunnsutvikling, og jeg som leder av lokallaget av partiet ønsket ikke å stå bak en slik avgjørelse, sier hun. 

Valdes Haugstveit forteller at valget var tøft, men nødvendig.

– Det var en belastning å føle at man ikke kunne se folk i øynene. Derfor måtte jeg ta dette tøffe valget, sier hun.

Tro mot partiet

Valdes Haugstveit forteller at valget falt på etikken, rett og slett.

TREKKER SEG: Fatima Valdes Haugstveit ønsker ikke å stå som leder for Arbeiderpartiet lokalt lenger i forbindelse med utviklingen av Kolbotn sentrum.
TREKKER SEG: Fatima Valdes Haugstveit ønsker ikke å stå som leder for Arbeiderpartiet lokalt lenger i forbindelse med utviklingen av Kolbotn sentrum. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Min avgjørelse handler først og fremst om etiske spørsmål, noe som jeg ikke går på akkord med. Jeg vil ikke være med på å ødelegge det vakre og kjære området jeg bor i og er så glad i. Når jeg ikke klarer å møte naboer og innbyggere som bor rundt meg og se dem i øyene, da går grensa for meg. Med bakgrunn i dette ser jeg at det ikke er riktig av meg å fortsette å lede Oppegård Arbeiderparti, sier hun.

Les også: Trekker seg med umiddelbar virkning

Valdes Haugstveit sier at hennes avgjørelse ikke endrer forholdet til partiet.

– Dette endrer heller ikke mitt forhold til de sosialdemokratiske verdiene som jeg ser vi trenger mer enn noen gang. Jeg kommer til å fortsette å jobbe med den lokale valgkampen fram mot valget til høsten, sier hun.

For fortetting

Valdes Haugstveit påpeker at hun er for fortetting, men at det bør skje edruelig, noe hun ikke mener er tilfelle på Kolbotn.

– Jeg er for fortetting, men den mengden som det legges opp til på Kolbotn er alt for omfattende. Det er horribelt, spør du meg. Jeg bor selv midt på Kolbotn, og jeg jobber i Oslo. Slik er det nok for mange andre også her i Oppegård. Man jobber i byen, men ønsker å komme hjem til rolige Oppegård. Vi får ikke et godt, rolig samfunn hvis man skal bygge ut slik man har tenkt til på Kolbotn. Utbyggingen må spres mer, og det blir for massivt, sier Valdes Haugstveit.

Les også: Rykker opp som Ap-leder

Eiendomsprisene er et viktig argument for Valdes Haugstveit, som også har vært bidragsytende i forhold til avgjørelsen om å trekke seg.

– Slik det legges opp til nå, blir det bare folk med mye penger som kommer til å få råd til å bo på Kolbotn i fremtiden. Vi legger opp til fortetting som ivaretar interessen i hovedsak til eldre eller pengesterke folk. Det må legges opp til en variasjon i type bolger og prisnivåer, og det føler jeg ikke at dagens plan gjør. Jeg liker rett og slett ikke utviklingen, sier Valdes Haugstveit. 

HAR FORSTÅELSE: Gruppeleder Merete Bellingmo i Arbeiderpartiet sier hun forstår valget til Valdes Haugsveit.
HAR FORSTÅELSE: Gruppeleder Merete Bellingmo i Arbeiderpartiet sier hun forstår valget til Valdes Haugsveit. Foto: Veronica Grude Docker

– Har forståelse

Arbeiderpartiets gruppeleder Merete Bellingmo sier Valdes Haugstveits valg er trist, men at hun forstår valget hun har kommet frem til.

– Jeg fikk vite om dette mandag morgen den 13. februar, og det første jeg tenker er at det er trist å miste Valdes Haugstveit, da hun er et menneske med stort engasjement og masse energi. Samtidig har jeg også forståelse for at det kan være utfordrende personlig å stå bak et verdivalg man ikke støtter, at man skal treffe naboer og kjente og ha personlige utfordringer med det demokratiske valget som er tatt i partiet, så jeg forstår henne og valget hun har tatt, sier Bellingmo.

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Nyheter Togtilbudet i Nordre Follo

Fortsatt stengt for togtrafikk – Utsetter åpning av Østfoldbanen

Etter seks uker med sommerarbeid på Østfoldbanen vil det fortsatt være stengt for togtrafikk mellom Kolbotn og Ås/Kråkstad. Den planlagte åpningen av Østfoldbanen er foreløpig utsatt med én uke. Les hele saken

Til toppen