GLATTE VEIER: Det var mange uhell på veiene i går, men morgentimene i dag har vært rolige ifølge politiet.
Nyheter
GLATTE VEIER: Det var mange uhell på veiene i går, men morgentimene i dag har vært rolige ifølge politiet. (Bilde: UP)

Melding om bedrageriforsøk på Oppegård

Bedrageriforsøk og hest uten refleks er blant døgnets politimeldinger, les hva mer de har hatt å gjøre.

Det har ikke vært det store kriminelle døgnet i distriktet vårt, men en melding om forsøk på bedrageri, hest uten refleks og en boligbrann har gitt politiet noe å henge fingrene i.

Hest og kjerre på Sofiemyr

I går kveld i 19.30- tiden fikk politiet inn en henvendelse om en hest og kjerre på Sofiemyr. Den befant seg midt i veien uten refleks ifølge politiet.

– Vi fikk ikke flere henvendelser så det gikk nok greit, men det er uansett greit med refleks i mørket, sier Kari Monsen operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Lureri

Noen lurendreiere har vært ute på Oppegård, under påskudd av å være fra eltilsynet. Hendelsen skal ha funnet sted den 13. februar på sen-ettermiddagen, men ble meldt til politiet i går.

– Vi fikk en henvendelse i går morges om to som har ringt på en bolig og utgitt seg for å være fra eltilsynet, og som sa de måtte inn og sjekke boligen. Innringeren hadde avvist dem. Om det er forsøk på bedrageri eller om folk er veldig skeptiske vet vi ikke, vi har ikke fulgt opp mer, sier Monsen. 

Brannårsak ukjent

Klokken 20.00 i går kveld fikk politiet inn melding om brann i en privatbolig i Vestby. Brannvesenet jobber fortsatt på stedet, men brannen skal være under kontroll, ifølge politiet.

– Det ble meldt om brann i et rekkehus og leilighet, brannen har ikke spredd seg til øvrige boenheter. Hva som er brannårsak er fortsatt ukjent, men det skal foretas en kriminalteknisk åstedsundersøkelse, sier Monsen.

Ingen personer ble skadet i brannen. 

Mange biluhell

Gårsdagen var den store biluhell-dagen med glatte veier og underkjølt regn. Morgentimene har vært rolige på veiene, melder politiet.

– Det rant inn meldinger innenfor et visst tidspunkt i går. Glatte kjørebaner gav mange henvendelser til oss. Noen ting har vi ikke reist ut på, som der hvor det ikke var personskader og partene har ordnet opp internt med forsikring, sier Kari Monsen operasjonsleder i Øst politidistrikt.

I løpet av morgenen har ting roet seg på veiene, politiet har ikke mottatt én eneste trafikal melding i dag.

– Folk kjører vel etter forholdene og så er det ikke noe nedbør. Tåken kan være litt utfordrende, men det har ikke vært noen trafikale utfordringer i distriktet, sier Monsen. 

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen