SE ETTER DISSE: Disse sjablongene settes ut i disse dager for å merke to av sykkelturene i Oppegård.
Nyheter
SE ETTER DISSE: Disse sjablongene settes ut i disse dager for å merke to av sykkelturene i Oppegård. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Merker to populære sykkelruter

Nå skal det bli lettere å finne to av sykkelrutene i Oppegård.

Kommunen skal nå ved bruk av en sjablong (se på bildet) merke to populære sykkelruter som har oppstart på Kolbotn, slik at det blir lettere å orientere seg.

Svartskog-runden, som er på 15 kilometer, blir merket med oransje farge og

Gjersjøen-runden, som er på 18 kilometer, blir merket med lysegrønn farge, slik som det er i kommunens sykkelkart.

Begge rundene blir ferdig merket til 1. mai, ifølge Anna Lina Toverud, som er ansvarlig for sykkelstrategien i Oppegård. Hun minner om at sykkelkartet er gratis og kan hentes på rådhuset. 

Mange sykkelturer denne våren

I tillegg til at turene merkes, er også de populære, guidede sykkelturene til kommunen tilbake denne våren. 

INVITERER ALLE: – Det er en gyllen anledning til å komme i bedre form, få nye venner og bli bedre kjent med kommunen, sier prosjektansvarlig for sykkelstrategien i Oppegård kommune, Anna Lina Toverud.
INVITERER ALLE: – Det er en gyllen anledning til å komme i bedre form, få nye venner og bli bedre kjent med kommunen, sier prosjektansvarlig for sykkelstrategien i Oppegård kommune, Anna Lina Toverud. Foto: Yana Stubberudlien

Denne våren blir det arrangert åtte sykkelturer. De starter alltid klokken 18.00 på onsdager ved Sofiemyr idrettshus.

Les også: Bli med på sykkelturer også denne våren

– Målet er å ha en hyggelig tur og vise de flotte sykkelmulighetene i kommunen. Det er også en fin måte å bli kjent med flere mennesker og komme i bedre form, sier Toverud.

Hun sier kommunen fortsetter med de organiserte sykkelturene etter å ha fått mange positive tilbakemeldinger fra deltagerne siden oppstarten for to år siden.

To ulike opplegg

– Vi har et opplegg for både mosjonister og tursyklister. Vi samarbeider med Kolbotn Sykkelklubb, og de stiller opp med to turledere som sørger for et opplegg for deg som ønsker en treningsrunde. Kommunens turledere tar seg av dem som vil ha mindre anstrengende turer i roligere tempo og med korte pauser, og dem som både ønsker en pust i bakken og vil oppleve noe underveis. Disse turene passer fint for nyinnflyttere og alle som ønsker å bli bedre kjent med kommunen, sier Toverud.

Les også: Her kan du laste ned gratis sykkelkart for Oppegård

Turene er lagt opp slik at de kan gjennomføres i løpet av to og en halv time. Ved dårlig vær blir turene forkortet.

– Turledere skal passe på at ingen blir syklet fra, og vi stiller med reservedeler og verktøy, sier Toverud.

Nysgjerrig? Klikk her for å komme til oversikten over turene som skal arrangeres denne våren.

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen