NYBAKT PRESIDENT: Tuva Sigrudssøn (18) er årets russepresident på Roald Amundsen VGS.
Nyheter
NYBAKT PRESIDENT: Tuva Sigrudssøn (18) er årets russepresident på Roald Amundsen VGS. (Foto: Peder Blümlein)

Møt frøken president

Årets russetid er godt i gang. På Roald Amundsen VGS er Tuva Sigurdssøn (18) russepresident. 19. april var det russekåring på Østre Greverud og Tuva kunne fortelle om hvordan årets russetid blir.

Tuva Sigurdssøn ble valgt til visepresident men tok over for presidenten fordi han ikke klarte å gjøre oppgavene sine. Da valgte hun Helene Stai, som sin visepresident. Hun er veldig fornøyd med årets Oppegårdruss.

– Årets Oppegårdruss er helt amazing, vi er en gruppe med veldig forskjellige mennesker, men tilsammen er vi det beste av alt. Vi er kanskje ikke én stor gjeng, men flere mindre gjenger som passer godt med hverandre, forteller Tuva.

Les også: Russ angrep russ

#MeToo

Det har skjedd mye med russeknutene siden i fjor. #MeToo-sakene har økt oppmerksomheten rundt seksuell trakassering og det har også russen fått med seg. 

– Metoo har garantert påvirket russeknutene våre ettersom at russen på vår skole respekterer hverandre. Alle på skolen har har et “Nei er nei”-merke på buksa. Vi hadde en russeknute som handlet om å slå på rumpa, men den kuttet vi ut etter metoo.

 

 NEI ER NEI: I skyggen av #MeToo går alle russ i Oppegård med et merke der det står «nei er nei, voldtekt = sex uten samtykke». Foto: Peder Blümlein

 

Les også: To russ vandret inn i Nøstvettunnelen i natt

Mot lov og orden

Tuva er med i en av flere russegrupper på Roald Amundsen VGS, og mener at det er viktig å ha fokus på skole samtidig som man feirer russetiden.

– Vår gruppe heter Inthemis 2018. Themis er gudinnen for lov og orden og «in» betyr det motsatte, så vi er det motsatte av lov og orden. Vi er gågruppe fordi vi prioriterer skolen samtidig som vi har det gøy i russetiden, forteller Tuva.

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen