MC-VELT: På Gamle Mossevei ved Tyrigrava veltet en motorsykkel etter en forbikjøring.
Nyheter
MC-VELT: På Gamle Mossevei ved Tyrigrava veltet en motorsykkel etter en forbikjøring. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Motorsykkelvelt ved Tyrigrava

Onsdag 3. mai veltet en motorsykkel under en forbikjøring på Gamle Mossevei, ved Tyrigrava.

Onsdag ettermiddag klokken 17.12 fikk politiet inn en melding om en forbikjøring på Gamle Mossevei som hadde gått galt. En motorsykkel hadde veltet idet føreren av motorsykkelen, en mann i 30-årene, forsøkte å kjøre forbi en bil som kjørte forbi en syklist, opplyser politiet. 

– Det ble ikke opprettet noen sak. Føreren av motorsykkelen hadde minimale skader, bare noen skrubbsår. Det ble en liten dult borti bilen og en bulk, og skademelding ble skrevet på stedet, sier Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt. 

ULYKKESSTED: Det har vært flere ulykker og fartsovertredelser på Gamle Mossevei det siste halvåret.
ULYKKESSTED: Det har vært flere ulykker og fartsovertredelser på Gamle Mossevei det siste halvåret. Foto: Thomas N. Witsø-Bjølmer

Mye fart 

Det er ikke første gangen at det skjer ulykker på Gamle Mossevei. Både i november og desember i fjor kjørte det biler ut av veien ved Tyrigrava. Da var det mistanke om uaktsom kjøring og høy fart som var årsaken. 

Les også: Kjørte av veien ved Tyrigrava

Fart er også et stort problem langs veien. Blant annet den 11. januar i år ble det avholdt laserkontroll av Utrykningspolitiet langs Gamle Mossevei. Da kjørte fem bilister for fort, og fikk forenklet forelegg for råkjøringen. Den høyeste målte hastigheten var 78 kilometer i timen i 60-sonen.

Døde

En av årets dødsulykker har også skjedd langs veien i år. Den 3. januar døde en ung mann, bosatt i Ski, etter at han kjørte i fjellveggen ved "epleskrotten", rett sør for Gjersjø bru langs Gamle Mossevei.

Mannen ble funnet under isen etter en lang leteaksjon med flere redningsetater og frivillige involvert.

Likevel karakteriserer ikke politiet denne strekningen som mer ulykkesbelastet enn andre strekninger i området.

– Det har tidligere skjedd flere trafikkulykker på Gamle Mossevei, men ut fra min egen erfaring er den aktuelle strekningen ikke mer ulykkesbelastet enn mange andre i Follo, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt.

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Nyheter Togtilbudet i Nordre Follo

Fortsatt stengt for togtrafikk – Utsetter åpning av Østfoldbanen

Etter seks uker med sommerarbeid på Østfoldbanen vil det fortsatt være stengt for togtrafikk mellom Kolbotn og Ås/Kråkstad. Den planlagte åpningen av Østfoldbanen er foreløpig utsatt med én uke. Les hele saken

Til toppen