GÅR SOM PLANLAGT: Utbyggingen av Myrvoll Stasjon på den gamle Trelasttomta.
Nyheter
GÅR SOM PLANLAGT: Utbyggingen av Myrvoll Stasjon på den gamle Trelasttomta. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Myrvoll Stasjon er i rute

Grunnarbeidet er i full gang, og første del av infrastruktur er på plass, i følge prosjektsjef Kim André Moe.

– Alt går etter planlagt fremdrift. Nå er vi i gang med grunnarbeidet, som betyr å gjøre tomten klar for bygging: fjerne steiner og trær, forklarer prosjektsjefen.

Salget går også bra med over halvparten solgt, skal vi tro Moe.

Les også: Sjekk hvordan det blir på Centralen

– Vi jobber nå med å legge ut trinn to for salg, på både Skogsåsen og Torgkvartalet, og vi har allerede konkrete kjøpere og flere interesserte, sier han.

Saken fortsetter under bildet. 

PROSJEKTSJEF: Kim Andre Moe. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Visningshus i august

Utgraving av terreng, infrastruktur og tomteklargjøring startet etter påsken, men selve husene vil begynne å reise seg i august.

– Om en måneds tid vil vi også ha klart det første visningshuset klart på Skogsåsen, slik at folk kan komme og ta en titt, sier han.

Les også: Spaden er satt i jorden!

I Tverrveien, som tidligere har vært så stille og rolig, er det nå full rulle med anleggstrafikk og graving. Området er nesten ikke til å kjenne igjen, og Moe har full forståelse for at det er en stor forandring for lokalbefolkningen.

Reagerer på støyen

– Her er det mye natur som har stått relativt uberørt, som plutselig skal gjøres om til boligområder. Jeg har full forståelse for at lokalbefolkningen reagerer. Men de eneste reaksjonene vi har fått så langt, har vært i henhold til støy, sier prosjektsjefen.

Noe av det som har ført til mye støy, er arbeidet med infrastruktur (rør og lignende) som graves ned i jorden, og nå er den første delen av dette arbeidet ferdig.

Saken fortsetter under bildet. 

SKAL BLI URBANT: Myrvoll skal bli urbant med butikker, mange nye boliger, og en salamanderdam!  Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Salgstrinn to

Her skal 100.000 kvadratmeter utvikles til nytt boligområde for 2.300 personer, og innflytting er satt til fjerde kvartal 2019 for de første salgstrinn.

Les også: Skogbrann på Myrvoll

– Andre salgstrinn skal legges ut for salg til høsten, opplyser Moe.

Fakta om Trelasttomta

  • Boligprosjektene Myrvoll stasjon og Centralen skal bygges på Trelasttomta.
  • JM Norge AS bygger Torgkvartalet, Damkvartalet, Skogbrynkvartalet og hele Skogsåsen.
  • Bolig & Eiendomsutvikling AS skal bygge sine boliger på de to fremste tomtene som også inneholder butikk og barnehage.

Debatt Kolbotn sentrum

Vi bør ha en revidert områdeplan for Kolbotn sentrum

"Valgomaten til Oppegård Avis viser at Ap har vært et klart støtteparti for Høyre i Oppegård i de viktigste sakene som angår Kolbotn sentrum. De rødgrønne på sin side har samlet markert at de ønsker en forandring i dette", skriver Gunnar Sveen i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen