HAR GODE NYHETER: Pressekontakt Cathrine Myhre i Ruter bringer dagens gladnyhet om at det kommer busser med belter på Svartskog snart!
Nyheter
HAR GODE NYHETER: Pressekontakt Cathrine Myhre i Ruter bringer dagens gladnyhet om at det kommer busser med belter på Svartskog snart! (Anders Nordheim Dahl)

Nå blir det belter på Svartskog-bussene!

Ruter har snudd og blir beltehelter!

Diskusjonene har vært hete rundt de manglende beltene på skolebussene til og fra Svartskog, men i dag kom endelig løsningen!

– Vi har lyttet til de bekymringene vi i høst har mottatt på bruk av bybuss uten setebelter i Svartskog-området, og har besluttet å sette inn busser med setebelter på 86-linjen vinteren 2018, forteller pressekontakt i Ruter, Cathrine Myhren.

– Glade for å ha funnet løsning!

Ruter gleder seg over i dag å kunne melde at det har kommet en løsning på utfordringene med å få belte-busser på plass.

– Vi er glad for at vi i samarbeid med vår operatør har funnet frem til en løsning som gjør at vi får tilgang til to busser med setebelter som vi kan sette inn på ruten. Bussene vi har fått tilgang til går for øyeblikket i trafikk i Vestfold, sier hun.

HAR GODE NYHETER: Pressekontakt Cathrine Myhre i Ruter bringer dagens gladnyhet om at det kommer busser med belter på Svartskog snart!
HAR GODE NYHETER: Pressekontakt Cathrine Myhre i Ruter bringer dagens gladnyhet om at det kommer busser med belter på Svartskog snart! Bilde: Pressefoto

Det har vært et sterkt engasjement, spesielt blant foreldre på Svartskog de siste årene for å få belter inn på bussene, som opprinnelig er en vanlig rutebuss, men som benyttes som skolebuss. 

Les også: For glatt for skolebussen. Barna ble satt av en halv mil unna det opprinnelige stoppet

Årsaken til at det ikke har kommet belter tidligere, er en vurdering om at det benyttes bybusser, er at Svartskog er definert som et bynært område på linje med flere andre kommuner som grenser til Oslo. I Oslo og disse nærliggende kommunene benyttes bybusser, som har en hastighetsbegrensning på 70 kilometer i timen, og ikke krav om setebelter, ifølge Ruter, men nå har de altså lyttet til lokalbefolkningen og setter inn beltebusser!

På plass innen 1. februar

Mange lurer på når bussene kommer i rute, og det har også Ruter et svar på!

Les også: Ruter: – Vi jobber med en løsning for Svartskog!

– Når vi får bussene tilgjengelig skal de først klargjøres for trafikkjøring for Ruter.  Vi jobber for å få bussene i trafikk på Svartskog, og forventer at bussene kjører i rutetrafikk innen 1. februar.

FÅR BELTER: Den mye omdiskuterte skoleruten fra Svartskog får endelig beltene som foreldrene har etterlyst.
FÅR BELTER: Den mye omdiskuterte skoleruten fra Svartskog får endelig beltene som foreldrene har etterlyst. Bilde: Anders Nordheim Dahl

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen