SKAL BLI KLARERE I TALEN: – Innbyggerne våre skal få god service og klare svar når de henvender seg til oss, sier ordfører Thomas Sjøvold. Her er han fotografert sammen med prosjektleder Frøydis Osa
Nyheter
SKAL BLI KLARERE I TALEN: – Innbyggerne våre skal få god service og klare svar når de henvender seg til oss, sier ordfører Thomas Sjøvold. Her er han fotografert sammen med prosjektleder Frøydis Osa (Bilde: Jan Walbeck, Oppegård kommune)

– Nå blir det lettere å forstå oss

Kommunen har igangsatt et prosjekt som skal gjøre det enklere og lettere å forstå dem.

Papirmengder, skjemaer og annet kan lett være til forvirring, men dette skal kommunen nå gjøre noe med!

Oppegård kommune er nemlig godt i gang med et stort klarspråkprosjekt. Målet er at tekster fra kommunen skal være klare og enkle å forstå.

– Vi vil at innbyggerne skal forstå det vi skriver første gang de leser det, sier ordfører Thomas Sjøvold til Oppegård kommunes hjemmesider.

– Klart språk er også effektivt. Både vi og innbyggerne sparer tid når budskapet er tydelig og klart. Språkutviklingen går fort, men det byråkratiske språket henger etter, forteller kommunikasjonsrådgiver Frøydis Osa, som er prosjektleder for klarspråksatsingen i kommunen.

Les mer om prosjektet på Oppegård kommunes hjemmesider

Ønsker innbyggernes hjelp

Nå ønsker kommunen å etablere en klarspråkgruppe med innbyggere i kommunen.

Gruppen blir invitert til noen samlinger i løpet av året, der de skal si sin mening om våre forslag til nye brevmaler, skjemaer og tekst på kommunens nettsider. På samlingene skal vi diskutere tekstene, og gruppen skal komme med innspill til hvordan de kan bli bedre og enklere å forstå, sier Osa.

Har du lyst til å bidra? Ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Frøydis Osa på telefon: 66 81 89 31 eller på e-pos via denne lenkent: Frøydis Osa.

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen