TAR IDRETTSBUSSEN: Andreas Stålesen (Bak t.v.), Lukas Bjøntegaard, Emilie Solstad og Julie Schei er klar til på kjøre idrettsbussen til trening fra nå av.
Nyheter
TAR IDRETTSBUSSEN: Andreas Stålesen (Bak t.v.), Lukas Bjøntegaard, Emilie Solstad og Julie Schei er klar til på kjøre idrettsbussen til trening fra nå av. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

Nå kan barna kjøre idrettsbussen til trening

– Nå blir turen til trening enda morsommere, mener 12-åringene som mandag testet tilbudet for første gang.

Mandag formiddag var representanter fra både idretten, kommune og fylkeskommune på plass da Ruter satte i drift sitt nye tilbud med aktivitetstransport i Oppegård. 

Barn og voksne fra deler av kommunen kan bestille transport med en app som heter «Pilot Oppegård». Det er egne minibusser som brukes med faste sjåfører. Når du bestiller får du beskjed i appen om hvor du skal møte opp. Du hentes maks 200 meter fra hjemmet ditt og du kan bestille tur hjem igjen. 

Mandag til fredag

I Pilotperioden vil bussen gå fra Vassbonn, Trollåsen, Mastemyr og henteplass Kolbotn stasjon. Barna kan blir fraktet enten til Sofiemyr idrettspark eller Hellerasten kunstgress. Man kan kjøre med bussene i tidsrommet kl. 16.00-21.00, mandag til fredag.

– Dette er den nye fremtiden til kollektivtrafikk. Vi i idrettslaget vet at 74 prosent av alle barn blir kjørt til trening. Det er veldig mange biler. Nå håper vi så mange som mulig blir med og tar i bruk det nye tilbudet, slik at det kan blir permanent, sier Harald Vaadal, daglig leder i Kolbotn IL. 

GRUPPEBILDE: Reprentanter fra både idrett, kommune, fylkeskommune og Ruter var til stede for å se det nye tilbudet bli testet ut mandag.

Mandag ettermiddag startet de første bussene å kjøre. Pilotperioden går frem til juni neste år. Da vil Ruter gjøre opp status, og deretter bestemme om ordningen blir permanent og eventuelt utvidet til andre deler av kommunen. 

Slipper stressa foreldre

12-åringene Emilie Solstad, Julie Schei, Andreas Stålesen og Lukas Bjøntegaard var fire av barna som var med for å teste ut tilbudet mandag. 

– Dette er et veldig flott tiltak. Nå kan vi kjøre bussen og til og fra trening, sier Andreas. 

Flere av barna nikker når de får spørsmål om det er greit å slippe at mamma eller pappa skal stå for kjøringen. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

FESTET BELTET: Oda Sollien (t.v.) og Emilie Solstad kan se frem til mange hyggelige turer sammen fremover.


– Ja, det skal bli deilig å kjøre buss. Foreldrene stresser gjerne litt ekstra for å rekke alt.

– I tilegg blir bussturen ekstra morsom når vi kan kjøre til trening sammen med venner, mener 12-åringene. 

Nyttig læring

Ruters områdeleder Ole Jakob Aanes sier de er svært spent på mottagelsen idrettsbussen får i Oppegård. 

– For oss er denne piloten et helt nytt konsept å teste ut. Vi er veldig spent på å se om det fungerer. Jeg tror det kan gi oss mye nyttig læring i utviklingsarbeidet fremover.

Aanes sier at det er normal Ruter-takster som gjelder for kjøring med Idrettsbussen.

Kostnadsmessig har Ruter investert 6,5 millioner kroner i det nye prøveprosjektet. 

Her kan du lese mer om "Pilot Oppegård" (ekstern lenke)

Nyheter Ny Kolbotn skole

Foreløpig budsjettsprekk på 88 millioner kroner

I september 2018 ble det vedtatt å bevilge 444 millioner kroner til ny Kolbotn skole. Nå viser det seg at det er behov for 88 millioner ekstra. Rådmannen anbefaler å utsette rehabilitering av de to vernede bygningene, men til tross for den eventuelle utsettelsen, vil det bli behov for ekstra bevilgninger på over 40 millioner kroner. Les hele saken

Nyheter Ny Kolbotn skole

– Dette kan få konsekvenser for andre skoleprosjekter

Investeringer til andre viktige skoleprosjekter i Nordre Follo kan bli utsatt som følge av Kolbotn skole-saken, mener Camilla Hille (V), som er utvalgsleder for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Til toppen