TA MED SPADEN: Nå inviterer kommunen innbyggerne til å spa med seg stemorsblomster hjem fra bedene utenfor rådhuset i Ski.
Nyheter
TA MED SPADEN: Nå inviterer kommunen innbyggerne til å spa med seg stemorsblomster hjem fra bedene utenfor rådhuset i Ski. (Arkivfoto: Yana Stubberudlien)

Nå kan du hente gratis stemorsblomster i Ski

Løp og spa! Kommunen skal bytte til sommerblomster utenfor Nordre Follo rådhus.

Tidligere i mai ble det kjent at Nordre Follo kommune hadde plantet 6000 stemorsblomster utenfor Nordre Follo rådhus i Ski. I første omgang var det gjort fint lite utenfor gamle Oppegård rådhus. Kommunen uttalte til Oppegård Avis at det var andre planteplaner der, men kort tid etter kom det likevel mange "stemødre" utenfor rådhuset på Kolbotn også. 

Tradisjon fra Ski

I gamle Ski kommune har det vært tradisjon for at innbyggerne kan komme og hente stemorsblomter etter noen uker, og nå skjer det: 

– Vi skal snart plante sommerblomster i bedene våre, og i den forbindelse må stemorsblomstene som pryder bedene foran Nordre Follo rådhus fjernes. Vi ønsker ikke å kaste dem. Derfor gir vi bort stemorsblomstene til deg som ønsker en blomst eller tre. Du som vil ha må selv ta med noe å grave opp stemorsblomstene med og frakte dem i, skriver Nordre Follo kommune på sine Facebook-sider tirsdag formiddag. 

Hold avstand

Kommunen henstiller innbyggerne til å holde avstand, slik at stemorsgravingen skjer i henhold til gjeldende smittevernsregler. 

Kommunen understreker også at dette gjelder kun stemorsblomstene i bedene foran Nordre Follo rådhus i Ski sentrum. 

– Blomstene som står i pottene ved inngangen til Nordre Follo rådhus og det gamle rådhuset i Oppegård skal få stå litt til.

Flere har engasjert seg i kommentarfeltet til kommunen. En innbygger spør når de kan komme og hente. 

– Så fort dere har mulighet i dag, svarer kommunen. 

Nyheter Sofiemyrveien 10

Store planer for Sofiemyrveien 10

Sofiemyrveien 10 kan bli utviklet til en moderne handelspark med blant annet salg av møbler, hvitevarer, trelast og større byggevarer, men også tilbud som for eksempel treningssenter, fysioterapi, kiropraktor og legesenter. Les hele saken

Til toppen