FRA FUGLEPERSPEKTIV: Det er i området som er ringet ut med stor, hvir runding at det skal bygges. Innfelt ser du boligprosjektet til Solon Eiendom som skal bygges i området.
Nyheter
FRA FUGLEPERSPEKTIV: Det er i området som er ringet ut med stor, hvir runding at det skal bygges. Innfelt ser du boligprosjektet til Solon Eiendom som skal bygges i området. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Nå kan du si din mening om Storebukta-utbyggingen

Kolbotns indrefilet skal bygges ut, og nå er reguleringsplanen lagt ut for offentlig ettersyn.

Det skal bygges ut stort i Storebukta på Kolbotn. Planen skal legge til rette for 81 leiligheter og rekkehus. I tillegg skal det opparbeides et offentlig anlegg for ballspill, lek og opphold.

Forslag til reguleringsplan for Storebukta er lagt ut til offentlig ettersyn. Planen er å utvikle Storebukta til boliger med offentlig anlegg for ballspill, lek og opphold.

Reguleringsforslaget ligger nå ute på Oppegård kommunes hjemmesider, og dersom du trykker her, kan du lese det i sin helhet!

Alle høringsuttalelser er offentlige og blir lagt ut på kommunens nettside forløpende.

PS! Saken fortsetter under bildet

FRA FUGLEPERSPEKTIV: Det er i området som er ringet ut med stor, hvir runding at det skal bygges.
FRA FUGLEPERSPEKTIV: Det er i området som er ringet ut med stor, hvir runding at det skal bygges. Foto: Anders Nordheim Dahl

Gleder seg

En av dem som skal bygge ut i dette området, er Solon Eiendom. Prosjektet deres ble behandlet og i Utvalg for miljø- og plan (UMP) den 5. september.

– Vi satster på å være i gang med salg av prosjektet vårt i Storebukta i januar 2018 og håper på byggestart mot sommeren, sier utviklingsdirektør i Solon Eiendom, Tom Andrè Svenning-Gultvedt.

Les også: UMP-Kjell er storfornøyd med Storebukta

Både leilighetene og rekkehusene vil variere i størrelse, og Svenning-Gultvedt håper dette vil appellere til flere målgrupper.

STORT I STOREBUKTA: Det er et stort boligprosjekt som settes i gang i Storebukta. Dette er slik prosjektet til Solon Eiendom skal se ut når det står ferdig med blokker og rekkehus.
STORT I STOREBUKTA: Det er et stort boligprosjekt som settes i gang i Storebukta. Dette er slik prosjektet til Solon Eiendom skal se ut når det står ferdig med blokker og rekkehus. Foto: Solon Eiendom AS

– Det er en del toroms leiligheter, mindre leiligheter for førstegangsetablerere, ellers er leilighetene typisk fra 80-120 kvadratmeter. Det er jo et 50 pluss marked vi sikter inn på der, men det blir også famlieboliger i rekkehusene, sier Svenning-Gultvedt.

Fasadene skal bestå av vedlikeholdsfritt tre, tegl og aliminium, rekkehusene skal ha takterrasser og hage på begge sider.

Les også: Ny megler på lokalmarkedet i Oppegård

– Vi tror rekkehus i sentrum er veldig bra, og er glade for at vi får bygge det. Det er et riktig grep av kommunen for å få det mangfoldet de ønsker i sentrum, sier Svenning-Gultvedt.

Innunder prosjektet kommer også flere tiltak for nærmiljøet, og det skal bygges en ny nærlekeplass syd for prosjektet. I tillegg blir det tuftepark, fotballbane, sandvolleyball-bane, og jungelsti.

Les også: Her er Ulla og cos planer for Trelasstomta på Myrvoll

– Vi har stor tro på at yngre og barn som leker ute bidrar til trivsel, også for de eldre som bor i leiligheter, avslutter Svenning-Gultvedt.

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen