MONTERING: Torsdag var arbeidere på plass for å montere bomstasjonen på Rosenholm.
Nyheter
MONTERING: Torsdag var arbeidere på plass for å montere bomstasjonen på Rosenholm. (Foto: Øyvind Ludt)

Nå kommer bomstasjonene

Torsdag var monteringen i gang på Rosenholm, men du kan kjøre gratis en liten stund til.

I løpet av våren skal det settes opp 53 nye bomstasjoner i Oslo og Akershus. Nå starter monteringen av bomstasjonsutstyret.

Torsdag var arbeidere på plass på Rosenholm for å montere opp den nye bomstasjonen. Pendlerparkeringen vil bli delt i to slik at det skal være mulig for pendlere fra både Oslo og Akerhus å kjøre til stasjonen uten å passere bommen. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

SKIVEIEN: Bomstasjonen i Skiveien kommer like etter innkjøringen til Europris når du kjører mot Oslo. Foto: Oppegård Avis


Statens vegvesen er byggherre for oppføringen av bomstasjonene, på vegne av Oslopakke 3. Forarbeidene startet i fjor med graving, fundamentering og fremføring av strøm. 

I drift samtidig

- Arbeidene har pågått hele høsten og vinteren, men det er først nå vi setter opp stolper og portaler som gjør endringene godt synlig for trafikantene, sa prosjektleder Anne-Grethe Nordahl i Statens vegvesen i en pressemelding nylig. 

Til Oppegård Avis bekrefter Nordahl at 1. juni er den magiske datoen. 

– Da vil alle nye bomstasjoner settes i drift samtidig. På Rosenholm skal også den delte pendlerparkeringen være klar til samme dato, sier Anne-Grethe Nordahl. 

Dette vil det koste

Sekretariatsleder for Oslopakke 3 i Statens vegvesen,Terje Rognlien, har tidligere uttalt til Oppegård Avis at inntektene fra den nye bomringen vil være 4,2 milliarder kroner i 2019, og 4,5 milliarder fra 2020 og utover.

– Differansen skyldes at at vi innfører det nye systemet 1. mars 2019 og får inntekter kun i 10 måneder i 2019.

Rognlien svarte følgende da vi spurte hva det vil koste å passere de nye bomringene: 

– På bygrensen betaler du kun på vei til Oslo, ikke hjem igjen. Rush (lette kjøretøy); Diesel : 30 kroner, Normaltakst: 27 kroner og Elektrisk: 10 kr. Utenom rush: Diesel: 25kroner, Normaltakst: 21 kroner og Elektrisk 5 kroner. 

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Da MDG kom til Oppegård

"Oppegårds innbyggere skrev historie ved forrige lokalvalg: Ved siden av å stemme MDG frem som tredje største parti, ble De Grønne for første gang representert i kommunestyret. Dette er noen av våre viktigste bidrag siden", skriver Jens Nordahl, gruppeleder for Oppegård MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Alle unger skal få være med

"Over 850 barn i Nordre Follo kommune vokser opp i en familie med vedvarende lavinntekt. Det er på tide med en skikkelig nasjonal dugnad mot fattigdom, den jobben begynner i vår kommune", skriver Elin Skifjell, første kandidat i Nordre Follo SV. Les hele saken

Til toppen