GLEDER SEG: Ski-ordfører Hanne Opdan (f.v.), Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold, Janne Roven, avdelingsleder skole og barnehageavdelingen i Ski kommune. Gro Aarskaug, skolefaglig rådgiver i Oppegård kommune og næringssjef i Ski, Bjørnar Angell, gleder seg til å etablere det nye Newton-rommet i Kolben.
Nyheter
GLEDER SEG: Ski-ordfører Hanne Opdan (f.v.), Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold, Janne Roven, avdelingsleder skole og barnehageavdelingen i Ski kommune. Gro Aarskaug, skolefaglig rådgiver i Oppegård kommune og næringssjef i Ski, Bjørnar Angell, gleder seg til å etablere det nye Newton-rommet i Kolben. (Foto: Ander sNordheim Dahl)

Nå blir det Newton-rom i Kolben

Allerede neste høst kan skoleelever i våre to kommuner glede seg over et nytt Newton-Rom!

Vi starter med det informative først! Hva er egentlig et Newton-rom? Jo, her kommer svaret!

Et Newton-rom er et praktisk, spennende innredet og teknologisk velutstyrt undervisningslokale, med fokus på naturfag, matematikk og teknologi. En eller flere Newton-lærere er ansatt, og tilbyr læreplanbasert undervisning til skolene som er tilknyttet Newton-rommet. 

Les også: Ny operasjonssentral åpnet

Newton-rommene i Norge eies og driftes lokalt, av kommuner, fylkeskommuner og næringsliv. I dag er 30 Newton-rom under pilotering eller i drift i Norge. I tillegg er det en del Newton-rom under etablering. Nedenfor finner du Newton-rommene fordelt på fylker og faser. 

Og nå kommer altså dette endelig til dagens Oppegård, og morgendagens Nordre Follo!

NB! Saken fortsetter under bildene!

I AKSJON: Her ser du et eksempel på en type aktivitet som kan være i et Newton-rom. Foto: nweton.no
I AKSJON: Her ser du et eksempel på en type aktivitet som kan være i et Newton-rom. Foto: nweton.no

Gleder seg

Det nye rommet, som skal være med på å skape interesse for realfag og gi elevene spennende, lærerike og utfordrende oppgaver tilknyttet læreplanen sin, skal legges til Kolben. Hvor rommet skal ligge er ennå ikke bestemt, men det blir uansett i det lokale kulturhuset vårt.

Les også: Ny operasjonssentral åpnet

– Vi er glade for å få lagt dette rommet hit, da dette både bygger oppunder visjonen om Kolbotn og Ski som tvillingbyer, samtidig som det er et naturlig sted å legge et slikt rom til et kulturkraftsenter som Kolben. Dette blir et godt løft for alle skoleelever i Nordre Follo, sier ordføreren.

NB! Saken fortsetter under bildet!

I AKSJON: Her ser du et eksempel på en type aktivitet som kan være i et Newton-rom. Bilde: Marte Antonsen

Høsten 2019

Planen er at det nye rommet skal åpnes høsten 2019.

– Vi kommer tilbake til nøyaktig rom i Kolben, men en ting er sikkert, og det er at alle skoleklasser i morgendagens Nordre Follo skal få besøke dette rommet flere ganger i årene som kommer. Vi håper også på at det lokale næringslivet i kommunene våre vil kaste seg på, bli med på etableringen av rommet og ta eierskap i det, forteller Ski-ordfører Hanne Opdan.

Les også: Ny operasjonssentral åpnet

Nysgjerrig på mer? Les papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 15. mars. Og se gjerne på videoen under! Der kan du se hvordan Newton-rommet i Bodø ser ut!

Klikk play for å se video!

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen