STOLT: Rektor Anne Hodne Endal delte tirsdag ut nettbrett til elevene ved Kolbotn skole. De er første skole ut i kommunens nye, digitale satsning.
Nyheter
STOLT: Rektor Anne Hodne Endal delte tirsdag ut nettbrett til elevene ved Kolbotn skole. De er første skole ut i kommunens nye, digitale satsning. (Bilde: Hilde Stenstad/Oppegård kommune)

Nå rulles nettbrettene ut til skoleelevene

I Oppegård-skolene skal det tenkes brett fremover.

I den digitale tidsalderen vi lever i, er det ikke unaturlig at undervisningen flytter seg fra penn og papir til digitale plattformer. 

Ungdomsskolene i kommunen fikk nye bærbare PCer i februar, og nå er det barneskolens tur. 

I disse dager får nemlig barneskolebarne utlevert enten nettbrett eller chromebook som skal brukes i undervisning. Den første skolen som fikk utlevert nettbrett tirsdag denne uken var Kolbotn skole. 

Spente elever

Det er alltid kjekt med nye læremidler, og spesielt av denne sorten! Det var stor spenning blant Kolbotn-elevene da rektor Anne Hodne Endal delta ut nettbrettene til hver enkelt elev før skoledagen startet tirsdag. 

Endal er ivrig etter å komme i gang med de nye digitale læreplattformene.

– Det blir spennende å følge lærere og 1. trinn dette året. Andre kommuner som har prøvd nettbrett i begynneropplæringen, opplever at elevene blir mer motiverte og aktive og at de lærer raskere, sier hun til Oppegård kommunes hjemmeside.

Endal forteller videre at de har stor tro på å bruke digitale verktøy i skolen.

– Vi ser at det vil bli lettere for lærerne å tilpasse opplæringen til den enkelte elev, i tillegg til at mange elever er vant til å bruke nettbrett fra tidligere. Etter hvert som skolen får prøvd ut dette, vil vi selv kunne dele erfaringer med de andre skolene i kommunen, avslutter Endal.

PS: Hva synes du om nettbrett på barneskolen? Send oss gjerne et debattinnlegg på debatt@oavis.no, eller kommenter i feltet under saken!

 

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen