STOLT: Rektor Anne Hodne Endal delte tirsdag ut nettbrett til elevene ved Kolbotn skole. De er første skole ut i kommunens nye, digitale satsning.
Nyheter
STOLT: Rektor Anne Hodne Endal delte tirsdag ut nettbrett til elevene ved Kolbotn skole. De er første skole ut i kommunens nye, digitale satsning. (Bilde: Hilde Stenstad/Oppegård kommune)

Nå rulles nettbrettene ut til skoleelevene

I Oppegård-skolene skal det tenkes brett fremover.

I den digitale tidsalderen vi lever i, er det ikke unaturlig at undervisningen flytter seg fra penn og papir til digitale plattformer. 

Ungdomsskolene i kommunen fikk nye bærbare PCer i februar, og nå er det barneskolens tur. 

I disse dager får nemlig barneskolebarne utlevert enten nettbrett eller chromebook som skal brukes i undervisning. Den første skolen som fikk utlevert nettbrett tirsdag denne uken var Kolbotn skole. 

Spente elever

Det er alltid kjekt med nye læremidler, og spesielt av denne sorten! Det var stor spenning blant Kolbotn-elevene da rektor Anne Hodne Endal delta ut nettbrettene til hver enkelt elev før skoledagen startet tirsdag. 

Endal er ivrig etter å komme i gang med de nye digitale læreplattformene.

– Det blir spennende å følge lærere og 1. trinn dette året. Andre kommuner som har prøvd nettbrett i begynneropplæringen, opplever at elevene blir mer motiverte og aktive og at de lærer raskere, sier hun til Oppegård kommunes hjemmeside.

Endal forteller videre at de har stor tro på å bruke digitale verktøy i skolen.

– Vi ser at det vil bli lettere for lærerne å tilpasse opplæringen til den enkelte elev, i tillegg til at mange elever er vant til å bruke nettbrett fra tidligere. Etter hvert som skolen får prøvd ut dette, vil vi selv kunne dele erfaringer med de andre skolene i kommunen, avslutter Endal.

PS: Hva synes du om nettbrett på barneskolen? Send oss gjerne et debattinnlegg på debatt@oavis.no, eller kommenter i feltet under saken!

 

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

– Bare negative prøvesvar så langt

I forbindelse med smittetilfelle hos en SFO-ansatt og en barnehageansatt har 16 personer blitt testet for covid-19. Kommuneoverlegen sier at situasjonen med de foreløpige prøvesvarene ser veldig lovende ut. Les hele saken

Nyheter Skolestart i Nordre Follo

Varsler annerledes første skoledag

Skolestarten for førsteklassingene i vår kommune blir annerledes i år. – For å unngå å bryte enmetersregelen blir ikke førsteklasseforeldrene invitert inn i klasserommet, sier områdeleder for skolene i Nordre Follo, Katti Anker Teisberg. Les hele saken

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Til toppen