SUKSESS MED KODEKLUBBEN OPPEGÅRD: Etterspørselen etter kurs i koding og programmering, som tilbys av Kodeklubben Oppegård i samarbeid med Oppegård bibliotek, er mye større enn tilbudet de har kapasitet til å tilby.
Nyheter
SUKSESS MED KODEKLUBBEN OPPEGÅRD: Etterspørselen etter kurs i koding og programmering, som tilbys av Kodeklubben Oppegård i samarbeid med Oppegård bibliotek, er mye større enn tilbudet de har kapasitet til å tilby. (Bilde: Jan Erik Bjerkholt)

Nå skal det kodes på SFO!

Til høsten kan elevene på fjerde trinn kose seg med koding og programmering i SFO-tiden.

Forslaget fra Oppegård Høyre, KrF og Frp, som handler om å hente erfaring fra Aktivitets- skolen i Oslo for å videreutvik- le Oppegårds SFO-tilbud med koding og programmering på fjerde trinn, ble vedtatt i kommunestyret i slutten av desember. Nå jobber kommunens administrasjon videre med saken.

– Vi håper koding og prog- rammering i SFO-tiden kan realiseres så fort som mulig. Administrasjonen ser nå på kostnadene og hva som skal til for at tilbudet kan rulles ut på fjerde trinn i hele Oppegård allerede til høsten, sier varaordfører Siv Kaspersen (H).

Les også: Nå starter digitaliseringen av grunnskolen i Oppegård

Ønsker å kopiere Oslos modell

Kaspersen sier de ønsker mer aktivitet inn i SFO samt å lære av hva Oslo gjør.

VIL HA KODING PÅ SFO: – Dette håper vi å få til! sier Siv Kaspersen og Melissa Kristiansen fra Oppegård Høyre.
VIL HA KODING PÅ SFO: – Dette håper vi å få til! sier Siv Kaspersen og Melissa Kristiansen fra Oppegård Høyre. Foto: Yana Stubberudlien

– Oslo har et vellykket undervisningsopplegg for koding og programmering på SFO. Vi ønsker å kopiere Oslos modell der ungdom som er gode i matematikk eller koding kan læres opp til å bli instruktørene til SFO-elevene, sier varaordføreren.

Hun sier elevene vil blant annet lære å bygge opp et spill fra A til Å, som gir dem mulighet til å være kreative på egenhånd.

Jobb som instruktør

– Oppegård har allerede et tilbud om kurs i koding og
programmering gjennom Oppegård bibliotek og som valgfag på ungdomsskoler. De flinkeste elevene kan få mulighet til å jobbe som instruktører på SFO, sier Kaspersen.

Les også: Slik blir fremdriften på Sofiemyrtoppen skole

Les også: Ny storsatsning på idrettsutdanning i Oppegård

Melissa Kristiansen (H), som er blant de yngste lokalpolitikerne i kommunen, mener tilbudet med programmering i SFO-tiden er både spennende og viktig for barna.

– Vi er storforbrukere av digitale tjenester, men vi vet ofte lite om hvordan de er bygget opp. Grunnleggende kunnskap om programmering er viktig for å forstå teknologien vi omgir oss med til daglig, sier hun.

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen