HER SKAL DET HUGGES: Det er i skogsområdene sør for grusbanen ved Sofiemyr kunstgressbane at det skal tynnes ut i skogen.
Nyheter
HER SKAL DET HUGGES: Det er i skogsområdene sør for grusbanen ved Sofiemyr kunstgressbane at det skal tynnes ut i skogen. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Nå skal skogen tynnes ut ved grusbanen på Sofiemyr

Kommunen skal hogge i skogen bak grusbanen på Sofiemyr for å skape en lysere turskog.

Nå skal det tynnes ut skogen rett ved kunstgressbanen på Sofiemyr. 

Viken skog AS skal foreta felling for Oppegård kommune i området sør for Sofiemyr grusbane.

– Det er en del hogstmoden skog i området som vi ønsker å avvirke, sier virksomhetsleder for UTE i Oppegård kommune, Heidi Tomten.

– Vil gi lysere skogssti

– Dette vil gi et lysere skogsparti som muliggjør hyppigere bruk av parkeringsarealet i Tømteveien. Vi planlegger å lage et tydelig tråkk fra parkeringsplassen bort til Sofiemyr idrettsplass og oppfordrer til å ta i bruk dette parkeringsområdet, sier Tomten. 

Les også: Nå ryddes det langs Kongeveien

– Ved å tilby et bedre parkeringsalternativ i nærområdet, håper vi at det blir mindre ulovlig parkering langs gangveien, sier hun.

På kartet under kan du se hvor det skal hugges og hva som skal gjøres på de forskjellige feltene.

SLIK BLIR ARBEIDET: Her kan du se Oppegård kommunes oversikt over hva som skal gjøres hvor i skogen.
SLIK BLIR ARBEIDET: Her kan du se Oppegård kommunes oversikt over hva som skal gjøres hvor i skogen. Foto: Oppegård kommune

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen