Nå starter digitaliseringen av Oppegård-skolene!

Frem til august 2017 skal det rulles ut 3500 Chromebooks og iPader til elevene.

Hele grunnskolen i Oppegård er i ferd med å bli digitalisert. Frem til august 2017 skal det rulles ut 3500 Chromebooks og iPader til elevene, og i dag var den offislelle "starten" for et av de største prosjektene i Oppegård-skolene på mange år!

Klikker du play i videovinduet øverst i saken kan du se mer fra kickstarten på den nye, digitale Oppegård-skolen og den gigantiske IT-satsningen.

FORNØYDE: Leder av levekårsutvalget, Ida Lindtveit (KrF), prosjektleder Henrik Helseth og ordfører Thomas Sjøvold (H) var strålende fornøyde med å kickstarte digitaliseringen av Oppegård-skolene i dag.
FORNØYDE: Leder av levekårsutvalget, Ida Lindtveit (KrF), prosjektleder Henrik Helseth og ordfører Thomas Sjøvold (H) var strålende fornøyde med å kickstarte digitaliseringen av Oppegård-skolene i dag. Foto: Yana Stubberudlien

– Allerede i mars får alle kommunens elever på 3. til 7. trinn hver sin Chromebook med touchscreen. Elevene på 1. og 2. trinn får hver sin iPad fra august, og elevene på 8. til 10. trinn får hver sin Chromebook fra august. Chromebooks på ungdomstrinn er litt større enn Chromebooks på barnetrinn og de er uten touch-funksjon), sa ordfører Thomas Sjøvold under høytideligheten i dag.

Fett utstyr

En Chromebook tilsvarer en bærbar PC, men har ikke operativsystem som for eksempel Windows. Den har istedenfor sitt eget operativsystem som gjør at man jobber i nettskyen med apper.

Elever som nå går i 2.-7. klasse vil allerede i mars får utdelt sine Chromebooks, mens årets 1. trinn må vente til skolestart 2017 med å få Ipad.

Før utdeling av maskiner forplikter skolene seg på opplæring av ansatte og et foreldremøte der foreldrene får litt innføring i bruk av maskinene. Maskinene skal deles ut på foreldremøter.

PS! Klikk play i videovinduet øverst i saken for å se video fra dagens kickstart på den nye, digitale skolen, og les mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 9. februar.

FÅR PRØVE SINE NYE MASKINER: Elevene på 5. trinn på Sofiemyr skole, synes det er gøy å bruke Chrombooks. I mars får de Chrombooks med touchscreen.
FÅR PRØVE SINE NYE MASKINER: Elevene på 5. trinn på Sofiemyr skole, synes det er gøy å bruke Chrombooks. I mars får de Chrombooks med touchscreen. Foto: Yana Stubberudlien
Til toppen