– Norge trenger dette senteret

Sylvi Listhaug tok det første spadetaket på Taraldrud i dag. Statsråden sier hun har forståelse for naboengasjementet i Oppegård.

I dag, torsdag den 1. mars, startet altså byggingen av det nye beredskapssenteret på Taraldrud, som skal stå ferdig etter planen i 2020.

Justis-, beredskaps- og innvandringsminister og sjef for Justis- og beredskapsdepartementet Sylvi Listhaug foretok den høytidelige åpningen og tok første spadetak.

Stolt

Det var en tydelig stolt statsråd som foretok det første spadetaket.

– Jeg er veldig glad, for dette hadnler om tryggheten for hele landet vårt å ha et beredskapssenter, som skal huse bombegruppen og beredskapstroppen, og som skal ha politihelikopter og som skal ta imot politi fra hele landet som skal trene og gjøre seg klar til å møte hendelser som kan ligge foran oss, sier Listhaug til Oppegård Avis.

Les også: I dag startet byggingen på Taraldrud

– Dette vil bli et et kraftsenter for politiet i Norge for å trene, øve og trygge beredskapen i landet, og gjør oss enda bedre rustet til å møte en fremtid der så mye kan skje. Vi ser en situasjon hvor verden blir mer utrygg. Vi trenger å satse på beredskap, og dette senteret er helt avgjørende for at vi skal bedre beredskapen i Norge, fremover, sier Listhaug.

PS! Saken fortsetter under bildet. Du kan se videointervju med Listhaug øverst i saken!

FØRSTE SPADETAK: Her foretar Listhaug første spadetak på Taraldrud. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Forstår naboengasjementet

Listhaug sier hun også har stor forståelse for engasjementet fra naboer i Oppegård, som frykter at hverdagen blir sterkt preget av støy fra senteret.

– Jeg har veldig stor forståelse for det, for det er klart at når det kommer noe nytt i nærmiljøet så vekker det reaksjoner. Mange blir bekymret for hvilke innvirkninger dette vil få for lokalmiljølet. Samtidig er jeg glad for at man har funnet løsniger som gjør at man får støysikret området og tilpasse prosjektet, slik at det går minst mulig ut over naboene, sier Listhaug. 

Les også: I dag startet byggingen på Taraldrud

– Senteret må være et sted, og dette er et egnet sted. Vi vil dessuten ha tett dialog med kommunene her for å følge opp oppfølgingen av naboene i tidene som kommer, sier Listhaug.

PS! Saken fortsetter under bildet. Du kan se videointervju med Listhaug øverst i saken!

– FORSTÅR NABOENES ENGASJEMENT: Statsråd Sylvi Listhaug sier hun har forståelse for naboenes tanker rundt beredskapssenteet på Taraldrud, men påpeker viktigheten med asenteret for nasjonen. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Svært viktig

Hun påpeker at dette senteret er svært viktig for den totalt beredskapen.

Les også: I dag startet byggingen på Taraldrud

– Dette vil være et veldig viktig steg videre i å bedre beredskapen, og gi politiet bedre fasiliteter til å trene, øve og gjøre en enda bedre jobb i fremtiden, sier Listhaug. 

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Til toppen