KOMMER TIL KOLBEN: Jan Erik Vold er klar til å bergta Oppegård med lyrikk og musikk!
Kultur
KOMMER TIL KOLBEN: Jan Erik Vold er klar til å bergta Oppegård med lyrikk og musikk! (Bilde: Pressebilde)

Norske klassikere med blå toner

Det blir både lyrikk og musikk når Jan Erik Vold gjester Kolben!

Kjente norske dikt fra de siste 300 årene blir presentert av Jan Erik Vold og Kåre Virud, som blant mye annet er kjent fra sitt 25 årige samarbeide med å presentere Bob Dylans musikk i norsk språkdrakt.

Det blir altså en skikkelig lyrisk aften i Kolben fredag den 28. oktober klokken 19.00, når en av vår moderne tids beste poeter gjester kulturhuset vårt.

Lyrikk og musikk

Nå er det den litterære nasjonalarven som presenteres med musikalitet. Jan Erik Vold og Kåre Virud serverer kjente norske dikt fra de siste 300 årene på Kolben denne kvelden, og pakker det inn i amerikansk musikk, som gospel, blues, country og folkevise.

Du kan vente klassiske dikt som : «Gud er Gud, om alle land lå øde» av Petter Dass, «Herremanden» av Wessel, «Sidste Reis» av Wergeland, «Bukkerittet» fra Ibsens Peer Gynt», frem til litt mer moderne dikt som «Tømmer» av Rolf Jacobsen, «Jeg har våket» av Gunvor Hofmo og «Æille fugler små vi er og andre stubber» av Prøysen.

Vold tar trolig med sin egen «Amelie-loven og andre asyldikt». På scenen med lyrikeren Jan Erik Vold står gitarist Kåre Virud, og de har også med seg Baard Slagsvold og Stig Sjøstrøm.

Arrangementet er forøvrig også en del av den pågående Litteraturfestivalen, som feires i Kolben for tiden.Billettene kjøpes på kolben.no

PS! Trykk play i videoen under for å se de to i aksjon sammen på scenen! 

Se Jan Erik Vold og Kåre Virus live!

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen