SNAKKIS: TV-serien "Exit" har skapt stor debatt de siste ukene. Hovedrollene spilles av Tobias Santelmann (t.v.), Jon Øigarden, Simon Berger og Pål Sverre Hagen.
Nyheter
SNAKKIS: TV-serien "Exit" har skapt stor debatt de siste ukene. Hovedrollene spilles av Tobias Santelmann (t.v.), Jon Øigarden, Simon Berger og Pål Sverre Hagen. (Foto: Ingeborg Klyve/Freemantle/NRK)

NRK-suksess spilt inn på Svartskog

Stadig flere TV-seere lar seg sjokkere av kontroversielle Exit. Hjemmet til en av karakterene ligger på Svartskog.

NRK-serien «Exit» vekker stor oppsikt og er for lengst en snakkis både på arbeidsplasser og rundt kjøkkenbord. Historien bak TV-serien er basert på intervjuer gjort med fire anonyme personer fra det norske finansmiljøet. Serien viser en særdeles utagerende livsstil, bestående av dop, festing og prostituerte. 

Mange av scenene i TV-serien er spilt inn i finansmiljøet rundt Tjuvholmen og Aker Brygge i Oslo, men visste du at et av hjemmene i serien i virkeligheten ligger på Svartskog?

Lånte hus

– Jeg kan bekrefte at huset vårt ble utlånt til å lage TV-serien, sier Tommy Gaustad. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

KJØRER AVGÅRDE: Karakteren William kjører ut fra eiendommen sin i serien. Flere av eiendommene i veien er lagt inn med filmtriks i etterkant. Foto: Freemantle/NRK


Den flotte funkisvillaen på Svartskog er i serien hjemmet til karakteren William, spilt av Pål Sverre Hagen. William er tung kokainmisbruker, og får i serien store psykiske komplikasjoner. Flere steder i serien er det scener fra både ut- og innsiden av huset på Svartskog. 

Endret utseendet

På utsiden av eiendommen har produsenten av serien tatt seg litt friheter og lagt inn flere kunstige eiendommer i terrenget. I virkeligheten er det mest skog nedover veien. 

– Vi synes det er en fascinerende og god TV serie, men huset rommer litt mer varme og kjærlighet til vanlig, sier Tommy Gaustad. 

VIRKELIGHETEN: Slik ser huset ut i virkeligheten. Foto: Sigbjørn Vedeld

Han jobber som daglig leder for produksjonsbyrået Red Ant AS. 

TV-serien Exit er en udelt suksess for NRK, og er allerede sett av flere hundre tusen nordmenn. Svartskog har flere ganger blitt brukt som kulisse for store produksjoner. Tidligere i år kunne Oppegård Avis fortelle at det hadde vært hemmelig filmopptak i Oppegård kirke på Svartskog. 

Til toppen