HERLIGE BASKETJENTER I AKSJON: 06-07-jentene i Kolbotn basket startet opp nå i januar. De ønsker seg enda flere jenter på laget. Bak fra venstre: Duretti, trener Ellen Amalie, Emilie og Malene.
Sport
HERLIGE BASKETJENTER I AKSJON: 06-07-jentene i Kolbotn basket startet opp nå i januar. De ønsker seg enda flere jenter på laget. Bak fra venstre: Duretti, trener Ellen Amalie, Emilie og Malene. (Bilde: Privat)

Nytt basket-tilbud for jenter!

Hvem har sagt at det bare er gutta som kan spille den populære sporten? KIL Baskets nye jentetilbud slår an, og du kan bli med!

Stadig flere begynner med basketball i Kolbotn IL.

I januar startet basketgruppa et nytt treningsparti for gutter 04 på grunn av stor pågang av 04spillere. I tillegg ble det startet et jentelag for spillere født i 2006 og 2007. Stemningen på det nystartede jentelaget er stor da undertegnede er til stede.

De nye basketballspillerne vil gjerne ha med seg enda flere jenter på treningene i gymsalen på Tårnåsen skole.

Travel start

Leder for basketgruppa Kyrre Riis, fikk en travel start på det nye året. Flere nye ønsket å begynne på den allerede store 04-gruppen og yngre gutter 05-07 ble stadig flere.

HERLIGE BASKETJENTER I AKSJON: 06-07-jentene i Kolbotn basket startet opp nå i januar. De ønsker seg enda flere jenter på laget. Nede fra venstre Nemi og Anniken. Bak fra venstre: Duretti, trener Ellen Amalie, Emilie og Malene.
HERLIGE BASKETJENTER I AKSJON: 06-07-jentene i Kolbotn basket startet opp nå i januar. De ønsker seg enda flere jenter på laget. Nede fra venstre Nemi og Anniken. Bak fra venstre: Duretti, trener Ellen Amalie, Emilie og Malene. Foto: Privat

Løsningen ble et nytt lag for gutter født i 2004 og 2005. I tillegg meldte flere 06 og 07 jenter interesse for å starte med basket.

Basketgruppen har lenge ønsket seg et jentelag for de minste, og på en uke ble jentelaget etablert med både hovedtrener, assistenttrenere og treningstider. Jentelaget trener mandag og fredag på Tårnåsen skole. Hovedtrener er damelagets Ellen Amalie Simensen.

Den dagen undertegnede er til stede er det fem jenter på trening, og mye lek med ball.

– Jeg legger mye vekt på lek på treningene fordi treninger skal være noe de synes er gøy samtidig som de lærer det grunnleggende innen basketball, forteller trener Ellen Amalie.

God filosofi i bunnen

Treningen hennes er i tråd med Kolbotn baskets filosofi. Basketballidrettens viktigste verdier er «gøy, inkluderende og målrettet» påpeker leder av basketgruppa Kyrre Riis.

–  Målet med Easy basket som er opp til 7. klasse er å få barna til å elske basket og ønske å fortsette å spille ordentlig basket fra 14 års alder, fortsetter han.

Bli med!

Basketgruppa har plass til flere. Det er ennå liten gruppe sammenliknet med de andre idrettene i Kolbotn IL.

Det betyr at hver spiller er viktig for laget og at godt miljø er særdeles viktig for å få spillerne til å fortsette – gjerne gjennom hele livet.

Jentene på det nystartede 06-07-jentelaget har det gøy på trening, men ønsker seg enda flere spillere.

– Kom og prøv da vel, utfordrer de til leserne av Oppegård avis som er eller har jenter født i 06 eller 07. Mer informasjon om Kolbotn basket og kontaktinformasjon finnes på nettsiden til Kolbotn IL under basketgruppen.

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen