SENTRALT: Fonus begravelsesbyrå har flyttet inn i andre etasje i Edvard Griegs vei 1 på Kolbotn. Avdelingsleder Agnar Gerner er strålende fornøyd med beliggenheten.
Nyheter
SENTRALT: Fonus begravelsesbyrå har flyttet inn i andre etasje i Edvard Griegs vei 1 på Kolbotn. Avdelingsleder Agnar Gerner er strålende fornøyd med beliggenheten. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Nytt begravelsesbyrå på Kolbotn

Fonus begravelsesbyrå har åpnet en avdeling i Kolbotn sentrum.

– Vi har hatt jevnt med gravferder i Oppegård kommune og har mange kunder i området. Det er derfor naturlig for oss å etablere oss på Kolbotn, sier Agnar Gerner (55), som er leder for Fonus-avdelingene i området Oslo og Akershus.

Siden etableringen i Norge på 1990-tallet har Fonus AS vært i konstant vekst og er i dag Nordens største begravelsesvirksomhet. Selskapet omsatte for 60 millioner kroner i fjor, har 30 ansatte, og begravelsesbyråer i Oslo, Akershus, Hedmark og Østfold. I Follo har de kun vært representert i Drøbak.

Den 28. avdelingen

Torsdag 6. april ble den 28. avdelingen åpnet. Denne gangen i andre etasje i Edvard Griegs vei 1 i Kolbotn sentrum hvor Fonus deler lokaler med blant annet flere advokater.

SENTRALT: Fonus begravelsesbyrå har flyttet inn i andre etasje i Edvard Griegs vei 1 på Kolbotn. Avdelingsleder Agnar Gerner er strålende fornøyd med beliggenheten.
SENTRALT: Fonus begravelsesbyrå har flyttet inn i andre etasje i Edvard Griegs vei 1 på Kolbotn. Avdelingsleder Agnar Gerner er strålende fornøyd med beliggenheten. Foto: Yana Stubberudlien

– Her leier vi et møterom og et kontor. Kontoret skal betjenes av flere av våre ansatte, men ingen av dem skal sitte fast her. Timen må bestilles på forhånd. Vi har ingen utstillingslokaler, men vi har gode brosjyrer og en skreddersydd hjemmeside med en nettbutikk, slik at etterlatte selv kan planlegge og bestille gravferder i fred og ro, sier Gerner.

Les også: Slutt på monopolet

Han sier prisen på kistene varierer fra rundt 4600 kroner for en transportkiste i spon til litt over 22600 kroner for den dyreste modellen. Urnene koster fra rundt 1000 kroner til 2700 kroner per stykk.

Langsiktig kontrakt

– Er den sentrale beliggenheten på Kolbotn tilfeldig eller strategisk planlagt, med tanke på at stadig flere seniorer flytter inn i området og at det skal bygges kommunale omsorgsboliger bare et steinkast unna?

– Vi har alltid hatt fokus på å etablere oss i sentrumsområder, så det er ingen unntak fra regelen, sier Gerner.

Les også: – En togbillett, et brett sashimi, en kebab og en likkiste, takk!

Han sier Fonus har inngått en langsiktig leieavtale med Kolbotn kontorsenteret, og har et klart mål om å forbli i Kolbotn sentrum selv om bygget i Edvard Griegs vei 1 er planlagt revet og erstattet med en høyblokk.

Gerner påpeker at Fonus er det rimeligste av de største begravelsesbyråene i Oslo-området, ifølge TV2 hjelper deg, men at de ikke har fokus på konkurranse.

– Vi omtaler ikke våre konkurrenter av prinsipp, sier han.

FLERE ALTERNATIVER: – Noen velger å bestille alt på nett mens andre foretrekker å møte oss eller gjøre begge deler, sier Agnar Gerner.
FLERE ALTERNATIVER: – Noen velger å bestille alt på nett mens andre foretrekker å møte oss eller gjøre begge deler, sier Agnar Gerner. Foto: Yana Stubberudlien

 

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

Avdekket nye typer olje i Tussetjern – Fraråder fortsatt bading

Det er fortsatt olje i Tussetjern og det er synlig oljefilm på vannet ved strandsoner etter lekkasje av hydraulikkolje for over en måned siden. Forrige uke ble det også avdekket nye typer olje som tyder på oljeforurensning fra vakuumpumper og kompost. Les hele saken

Til toppen