VIL SETTE I GANG SNAREST MULIG: – Det nye helsesenteret skal bygges på parkeringsplassen i sydenden av det eksisterende bygget med Kiwi-butikken, sier Kristin Tonga i Mastemyr Eiendom AS, som har jobbet med prosjektet i tre år.
Nyheter
VIL SETTE I GANG SNAREST MULIG: – Det nye helsesenteret skal bygges på parkeringsplassen i sydenden av det eksisterende bygget med Kiwi-butikken, sier Kristin Tonga i Mastemyr Eiendom AS, som har jobbet med prosjektet i tre år. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Nytt helsehus planlegges på Trollåsen

Om to år kan Trollåsen senter bli utvidet med et nytt helsesenter.

– Vi ønsker å utvide dagens helsesenter på Trollåsen med et nytt bygg, sier Kristin Tonga (66), mens hun peker på stedet hvor nybygget er planlagt oppført.

Tonga er daglig leder i Mastemyr Eiendom AS, en familiebedrift som ble stiftet av hennes foreldre i 1983 i forbindelse med oppføringen av de to næringsbyggene på Trollåsen senter i Trollåsveien 21-29.

 I dag huser det Trollåsen tannlegekontor med tre tannleger og to assistenter, samt Trollåsen legesenter med fem allmennpraktiserende leger og seks assistenter.

– Nå ønsker vi å utvide med enda et bygg. Vi ønsker å bygge et nytt helsesenter som en utvidelse av dagens helsesenter. Legene som jobber her i dag har i lang tid etterspurt større og mer hensiktsmessige lokaler, sier Tonga.

PS! Saken fortsetter under bildet! Du kan også lese mer om denne saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 27. april.

NYTT BYGG: I sørenden av Kiwi-bygget på Trollåsen skal det bygges et nytt helsesenter over tre etasjer.
NYTT BYGG: I sørenden av Kiwi-bygget på Trollåsen skal det bygges et nytt helsesenter over tre etasjer. Foto: Archus Arkitekter

Nybygg på tre etasjer

Det nye helsesenteret blir på rundt 1100 kvadratmeter i areal. Nybygget planlegges oppført i tre etasjer på parkeringsplassen i sydenden av det eksisterende bygget med Kiwi-butikken.

Tiltaket innebærer at noe av fjellet på denne siden av eiendommen og mot Trollåsveien må sprenges for å gi plass til både nybygget og utvidet parkering.

Les også: Nytt begravelsesbyrå på Kolbotn

– Nybygget får et apotek, en frisørsalong og et hudpleiesenter i første etasje. I andre etasje blir det et legesenter med blant annet seks legekontorer, et laboratorium og en operasjonssal. I tredje etasje skal det være lokaler for hudleger og tannleger, sier Tonga.

Når det gjelder hudleger, har Trollåsen legesenter to hudleger i én hjemmel per i dag. Ifølge Tonga er de to hudlegene interessert i å flytte inn i det nye helsesenteret, og det er behov for og kan være kapasitet til et ekstra hjemmel.

PS! Saken fortsetter under bildet!

TRENGER MER PLASS: Dette bygget var opprinnelig bygget for to leger. Nå er det arbeidsplass for fem fastleger, tre tannleger og åtte assistenter.
TRENGER MER PLASS: Dette bygget var opprinnelig bygget for to leger. Nå er det arbeidsplass for fem fastleger, tre tannleger og åtte assistenter. Foto: Yana Stubberudlien

Ombygging

I tillegg til oppføring av nybygget er det planlagt flere andre tiltak på de to eksisterende byggene, blant annet utvidelse av Kiwi-butikken. Butikken skal etter planen fylle hele bygget etter at de andre leietakere har flyttet ut.

Les også: Dette mener folk at rådhuset bør brukes til i fremtiden

– Omfanget av ombyggingen er ikke klarlagt ennå. Etter planen skal Trollåsen fysioterapi, som har fire hjemler og én privatpraktiserende fysioterapeut per i dag, samt eventuelt de andre leietakerne fra Kiwi-bygget, flytte inn i dette bygget, sier Tonga.

Les også: Sjekk hva Mats har bygget! Han er på solsiden!

– Vi kan sette i gang med bygging i løpet av vinteren 2017/2018 og prosjektet kan ferdigstilles innen to år, men oppstarten er avhengig av den politiske behandlingen av saken, sier Tonga.

 

Til toppen