VIL SETTE I GANG SNAREST MULIG: – Det nye helsesenteret skal bygges på parkeringsplassen i sydenden av det eksisterende bygget med Kiwi-butikken, sier Kristin Tonga i Mastemyr Eiendom AS, som har jobbet med prosjektet i tre år.
Nyheter
VIL SETTE I GANG SNAREST MULIG: – Det nye helsesenteret skal bygges på parkeringsplassen i sydenden av det eksisterende bygget med Kiwi-butikken, sier Kristin Tonga i Mastemyr Eiendom AS, som har jobbet med prosjektet i tre år. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Nytt helsehus planlegges på Trollåsen

Om to år kan Trollåsen senter bli utvidet med et nytt helsesenter.

– Vi ønsker å utvide dagens helsesenter på Trollåsen med et nytt bygg, sier Kristin Tonga (66), mens hun peker på stedet hvor nybygget er planlagt oppført.

Tonga er daglig leder i Mastemyr Eiendom AS, en familiebedrift som ble stiftet av hennes foreldre i 1983 i forbindelse med oppføringen av de to næringsbyggene på Trollåsen senter i Trollåsveien 21-29.

 I dag huser det Trollåsen tannlegekontor med tre tannleger og to assistenter, samt Trollåsen legesenter med fem allmennpraktiserende leger og seks assistenter.

– Nå ønsker vi å utvide med enda et bygg. Vi ønsker å bygge et nytt helsesenter som en utvidelse av dagens helsesenter. Legene som jobber her i dag har i lang tid etterspurt større og mer hensiktsmessige lokaler, sier Tonga.

PS! Saken fortsetter under bildet! Du kan også lese mer om denne saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 27. april.

NYTT BYGG: I sørenden av Kiwi-bygget på Trollåsen skal det bygges et nytt helsesenter over tre etasjer.
NYTT BYGG: I sørenden av Kiwi-bygget på Trollåsen skal det bygges et nytt helsesenter over tre etasjer. Foto: Archus Arkitekter

Nybygg på tre etasjer

Det nye helsesenteret blir på rundt 1100 kvadratmeter i areal. Nybygget planlegges oppført i tre etasjer på parkeringsplassen i sydenden av det eksisterende bygget med Kiwi-butikken.

Tiltaket innebærer at noe av fjellet på denne siden av eiendommen og mot Trollåsveien må sprenges for å gi plass til både nybygget og utvidet parkering.

Les også: Nytt begravelsesbyrå på Kolbotn

– Nybygget får et apotek, en frisørsalong og et hudpleiesenter i første etasje. I andre etasje blir det et legesenter med blant annet seks legekontorer, et laboratorium og en operasjonssal. I tredje etasje skal det være lokaler for hudleger og tannleger, sier Tonga.

Når det gjelder hudleger, har Trollåsen legesenter to hudleger i én hjemmel per i dag. Ifølge Tonga er de to hudlegene interessert i å flytte inn i det nye helsesenteret, og det er behov for og kan være kapasitet til et ekstra hjemmel.

PS! Saken fortsetter under bildet!

TRENGER MER PLASS: Dette bygget var opprinnelig bygget for to leger. Nå er det arbeidsplass for fem fastleger, tre tannleger og åtte assistenter.
TRENGER MER PLASS: Dette bygget var opprinnelig bygget for to leger. Nå er det arbeidsplass for fem fastleger, tre tannleger og åtte assistenter. Foto: Yana Stubberudlien

Ombygging

I tillegg til oppføring av nybygget er det planlagt flere andre tiltak på de to eksisterende byggene, blant annet utvidelse av Kiwi-butikken. Butikken skal etter planen fylle hele bygget etter at de andre leietakere har flyttet ut.

Les også: Dette mener folk at rådhuset bør brukes til i fremtiden

– Omfanget av ombyggingen er ikke klarlagt ennå. Etter planen skal Trollåsen fysioterapi, som har fire hjemler og én privatpraktiserende fysioterapeut per i dag, samt eventuelt de andre leietakerne fra Kiwi-bygget, flytte inn i dette bygget, sier Tonga.

Les også: Sjekk hva Mats har bygget! Han er på solsiden!

– Vi kan sette i gang med bygging i løpet av vinteren 2017/2018 og prosjektet kan ferdigstilles innen to år, men oppstarten er avhengig av den politiske behandlingen av saken, sier Tonga.

 

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Inviterer nabokommunene til dialogmøte neste uke

Prosjektet med bygging av Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB) på Taraldrud går mot slutten. Det nærmer seg også et nytt dialogmøte med nabokommunene. Les hele saken

Til toppen