KOLBOTN KIRKE: Ligger der bak trærne, og en av leserne våre har knipset dette bildet av det nye kirketaket.
Nyheter
KOLBOTN KIRKE: Ligger der bak trærne, og en av leserne våre har knipset dette bildet av det nye kirketaket. (Foto: Privat)

Nytt tak for Kolbotn kirke

Oppegård Kommune gir nytt liv til kirketaket.

Kolbotn kirke er fra 1932, og om kirketaket er like gammelt, eller om det ble skiftet en gang på 60- eller 70-taller, er usikkert. Men det som er sikkert, er at det trengs en oppgradering.

– Vi ville være føre var, og for å unngå lekkasjer og at stein begynner å ramle av, jobber vi nå med å skifte til nytt kirketak, forklarer prosjektleder i kommunen Kristian Stafseth.

Les også: Elg i Elgfaret

Det har naturligvis blitt gjort reperasjoner på taket underveis, men nå er det på tide med en full overhaling.

Kirken kan brukes

Det er entreprenøren Karlsen & Nordseth AS som utfører oppdraget på vegne av Oppegård Kommune. De begynte arbeidet 17. april, og planlegger å være ferdige til sommerferien. I mellomtiden er det bare å bruke kirken som normalt.

– På toppen legger vi ny skifterstein fra Otta, så dette blir veldig fint, avslutter Stafseth.

Når det hele er ferdig, skal taket holde seg i seksti, sytti år til.

KOLBOTN KIRKE: Ligger der bak trærne, og en av leserne våre har knipset dette bildet av det nye kirketaket. Foto: Privat

 

Nyheter Farlige forbikjøringer

Kongeveien minutt for minutt

Bussjåførene fortsetter å bruke bussholdeplassen ved klubbhuset på Sofiemyr som hvileplass. Dette fører til mange farlige forbikjøringer og nestenulykker på stedet. Torsdag 10. januar fulgte Oppegård Avis trafikken i Kongeveien minutt for minutt i snaut tolv timer for å dokumentere situasjonen på stedet. Sjekk videoen i saken! Les hele saken

Til toppen