KLAR FOR NYE OPPGAVER: Sylvi Graham er klar som ny styreleder i FOKUS.
Nyheter
KLAR FOR NYE OPPGAVER: Sylvi Graham er klar som ny styreleder i FOKUS. (Oppegård Avis)

Nytt verv for Sylvi

Sylvi Graham fra Høyrekvinnene ble valgt som ny styreleder i FOKUS på representantskapsmøtet nylig.

Tidligere ordfører i Oppegård og stortingspolitiker Sylvi Graham er klar for nye oppgaver. Etter at hun forlot Stortinget nylig, er hun nå klar for å ta fatt på nye og spennende oppgaver, og nå er hun innvalgt som styreleder for FOKUS, Forum For Kvinner Og Utviklingsspørsmål.

Hun er valgt som styreleder for to år.

– Jeg gleder meg til innsats for FOKUS og de nesten 60 medlemsorganisasjonene som er med der! Det er stort behov for organisasjoner som fremmer kvinners rettigheter og demokrati, globalt! Altfor mange steder i verden mangler kvinner tilgang til utdanning, de nektes grunnleggende menneskerettigheter og utsettes for vold, skriver Graham på sin Facebook-side. 

Kjent og kjær

Graham er en kjent og kjær politiker her i Oppegård, og regnes for mange som den som har vært den mest sentrale i utviklingen av det moderne Kolbotn.

Hun har vært stortingsrepresentant for Høyre fra 2009-2017, derav fire år i Utenrikskomiteen som Høyres bistandspolitiske talsperson.

KJENT OG KJÆR: Sylvi Graham har de siste årene vært stortingspolitiker for Akershus og Høyre.
KJENT OG KJÆR: Sylvi Graham har de siste årene vært stortingspolitiker for Akershus og Høyre. Bilde: Yana Stubberudlien

Før dette var hun statssekretær i UD, ordfører i Oppegård kommune i flere perioder samt styreleder i KS og Norsk Nettverk av helse- og miljøkommuner.

Les også: Sylvi Grahams siste stortingsåpning

Hun har også jobbet i Norges Blindeforbund og i Norges Røde Kors og har i en periode bodd i Etiopia.

Graham har utdanning som førskolelærer og var tidlig i sin karriere barnehagestyrer i Oppegård kommune. Graham er også en person som er kjent for å ha et stort engasjement for kvinne-, likestillings- og utviklingspolitikk. 

Flere på laget

Graham er ikke alene om å styre i styret, og har med seg en rekke andre dyktige damer på laget. 

Sheida Sangtarash Velde fra SVs kvinneutvalg er nyvalgt styremedlem for to år. Hilde Bjørnstad fra Kvinnefronten er gjenvalgt som styremedlem for to år. 

Tone Brekke fra Norsk Kvinnesaksforening er nyvalgt inn i styret for ett år. Grete Herlofsen Roland fra Norske Kvinners Sanitetsforening og Torunn Eskedal fra Latinamerikagruppenes kvinneutvalg fortsetter som styremedlemmer. 

Les også: Se Sylvi Grahams flotte 17. mai-tale i sin helhet

Åsta Årøen fra Venstrekvinnene er gjenvalgt som 1. vara for ett år. Sosan Asgari Mollestad fra Norges Bygdekvinnelag er nyvalgt som 2. vara for ett år. Frøydis Kristin Patursson fra JURK er nyvalgt som 3. vara for ett år.

 Marit Nybakk fra Arbeiderpartiets kvinnenettverk, Vasanthy Francis fra Tamilsk kvinneorganisasjon og Mariam Rapp fra KrFs kvinner, går ut av styret, og Carolina Maira Johansen er ansattes representant til styret. Gunhild Ørstavik er vara for ansattes representant.

Mer om Sylvi

Dersom du leser ukens Oppegård Avis, kan du lese mer om Sylvi Graham.

Der har vi gjort et stort intervju med henne i forbindelse med hva hun nå skal gjøre etter at hun er ferdig som Stortingspolitiker, og bedt henne se litt tilbake på tiden hun har vært i maktens høyborg.

Les også: Sylvi: – Vi må se fremover nå!

Les mer i papiravisen som er i postkassen din den 23. november!

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen