KAN VÆRE SVÆRT GLATT: Politiet ber folk om å kjøre forsiktig, for det er såpeglatt flere steder i distriktet vårt akkurat nå. Her ser du fra Nøstvedttunnelen på E6.
Nyheter
KAN VÆRE SVÆRT GLATT: Politiet ber folk om å kjøre forsiktig, for det er såpeglatt flere steder i distriktet vårt akkurat nå. Her ser du fra Nøstvedttunnelen på E6. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

OBS OBS! Livsfarlig glatt i hele Follo akkurat nå!

Politiet advarer og ber folk kjøre forsiktig!

I ettermiddag er det såpeglatt på flere veier her i Follo-distriktet, og politiet ber nå folk om å kjøre forsiktig.

Ifølge politiet er alt som finnes av saltebiler ute på veiene akkurat nå.

Det er underkjølt regn som fryser på bakken som er årsaken til at det er såpeglatt for øyeblikket.

Det er å forvente at forholdene fortsatt vil være lignende som akkurat nå også utover kvelden. Værmeldingen for kvelden viser minus 1 til minus to grader, men duskregnet som har vært tidlig i ettermiddag, skal heldigvis gi seg, ifølge yr.no

Men siden det fortsatt blir kuldegrader, må man beregne at det vil bli glatt fortsatt utover kvelden, og må tilpasse kjøreforholdene deretter.

En ulykke

En bil har allerede vært innblandet i en ulykke.

Det var ved 15.20-tiden at en bil havnet på taket ved Korsegården i Ås.

Det skal ha vært svært glatt på veien, og det var sjåføren selv som ringte politiet og meldte ifra om ulykken. Han kom uskadd fra ulykken.

Det er imidlertid ikke bare på de store veiene at det er glatt. Også på småveiene meldes det om ulne kjøreforhold, og oppfordringen er å også ta det med ro på de små veiene.

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen