SENTER-SUKSESS: OMA har hatt en strålende måned som popup-butikk på Kolbotn Torg. Fra venstre: Hanna Trædal, Petter Kolsaker og Mariana Vasileva.
Nyheter
SENTER-SUKSESS: OMA har hatt en strålende måned som popup-butikk på Kolbotn Torg. Fra venstre: Hanna Trædal, Petter Kolsaker og Mariana Vasileva. (Oppegård Avis)

OMA-suksess på senteret

Det hele startet som en avtale uten penger. Nå blåser det en gjenbruksvind over Kolbotn Torg.

2. mai flyttet Oppegård miljø- og arbeidstreningssenter (OMA) inn i lokalene hvor butikken Enklere Liv tidligere holdt til. Avtalen mellom kjøpesenteret og den kommunalt drevne gjenbruksbutikken ble inngått på fjorårets Frivilligbørs, et årlig møtested hvor næringslivet og frivilligheten møtes for å diskutere og inngå avtaler om samarbeid.

Daglig leder Nora Isachsen sier popup-butikken på Kolbotn Torg har vært en udelt suksess.

GJENBRUKSVILJE: – Det er masse gjenbruksvilje i Oppegård, sier daglig leder Nora Isachsen i OMA. Foto: Oppegård Avis

– Det har vært en helt fantastisk opplevelse. Vi er ikke kommersielle, og måler ikke suksess i kroner og øre. Vi ser på tilbakemeldinger vi får og hva disse inneholder. Det har vært så mange bra tilbakemeldinger, sier Isachsen.

Lånt gratis

Hun mener det store besøket og de mange tilbakemeldingene viser at OMA både er ønsket og brukt av innbyggerne i kommunen.

– OMA er et sted både for å levere inn, og hvor du kan handle gjenbruk. Det er masse gjenbruksvilje i Oppegård, sier hun.

Det midlertidige popup-lokalet har OMA fått låne gratis av Kolbotn Torg og deres eier Citycon. Sist fredag var det det siste åpningsdag for popup-butikken. 

– Jeg synes senteret og deres eiere skal ha honnør for å tenke kreativt med å ta oss inn uten at det har kostet oss noe som helst. Vi har hatt en kjempefin måned på torget.

– Kan det bli mer OMA på Kolbotn Torg?

– Du skal aldri si aldri. Vi er i hvert fall klare for å vise oss mer frem i sentrum når muligheten byr seg, sier Nora Isachsen.

Viktig oppgave

Senterleder Marianne Thoresen-Larsen ved Kolbotn Torg sier besøket til OMA har skapt utelukkende positive tilbakemeldinger.

– Vi har kun fått positive tilbakemeldinger på at OMA er kommet til Kolbotn torg. Butikken fyller en viktig oppgave, og det har vært en stor glede å ha dem her den siste måneden.

– Kan det bli permanent?

– Nå var dette i første omgang en popup-butikk, men vi har et sterkt ønske om å få det til, sier Marianne Thoresen-Larsen.

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen