HUNDEPARK I SENTRUM: – Hundene trenger å løpe fritt, sier Hanna Meyer Thuestad (V). Hun foreslår at det etableres en hundepark sentralt på 
Kolbotn, i rådhusparken, ved vannkanten på Jordbærsletta eller på et inngjerdet sted ved Kolben. Her er hun med familiehunden Pablo (8).
Nyheter
HUNDEPARK I SENTRUM: – Hundene trenger å løpe fritt, sier Hanna Meyer Thuestad (V). Hun foreslår at det etableres en hundepark sentralt på Kolbotn, i rådhusparken, ved vannkanten på Jordbærsletta eller på et inngjerdet sted ved Kolben. Her er hun med familiehunden Pablo (8). (Bilde: Yana Stubberudlien)

Ønsker å lage stor hundepark i Kolbotn sentrum

Hanna Meyer Thuestad kjemper for etablering av en hundepark og hundeparkeringer i Kolbotn sentrum, og for at båndtvangen hele året oppheves.

– Hunden sies å være menneskets beste venn, men det vennskapet er ikke alltid gjengjeldt. I alle fall er det få politikere som bryr seg om hunder, og det er til tross for at de betyr mye for trivsel og helse for mange, sier kommunestyrerepresentant Hanna Meyer Thuestad (25) fra Oppegård Venstre.

Ifølge den lokale forskriften om hundehold fra 2008 skal hunden føres i bånd hele året i bolig- og handleområdene på Kolbotn, Tårnåsen, Trollåsen, Sofiemyr, Myrvoll, Greverud og Oppegård, samt på offentlige regulerte friområder i tettbebygd strøk, og på offentlige områder for lek- og idrett.

Meyer Thuestad foreslår at Oppegård innfører ordinær båndtvang i de nevnte områdene fra 1. april til 20. august istedenfor båndtvang hele året, som betyr at i perioden fra og med 21. august til og med 31. mars kan det bli tillatt å lufte hunden uten å føre den i bånd.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HUNDEPARK I SENTRUM: – Hundene trenger å løpe fritt, sier Hanna Meyer Thuestad (V). Hun foreslår at det etableres en hundepark sentralt på Kolbotn, i rådhusparken, ved vannkanten på Jordbærsletta eller på et inngjerdet sted ved Kolben. Her er hun med familiehunden Pablo (8).
HUNDEPARK I SENTRUM: – Hundene trenger å løpe fritt, sier Hanna Meyer Thuestad (V). Hun foreslår at det etableres en hundepark sentralt på Kolbotn, i rådhusparken, ved vannkanten på Jordbærsletta eller på et inngjerdet sted ved Kolben. Her er hun med familiehunden Pablo (8). Foto: Yana Stubberudlien

Hundehold i Oppegård

Meyer Thuestad viser til hundeloven og påpeker at et formål med den er «å legge til rette for et positivt og samfunnsgagnlig hundehold også for den enkelte hundeholder».

– Heller ikke i Oppegård kommune gjøres det mye for å tilrettelegge for godt hundehold. Tvert imot finnes det flere eksempler på det motsatte, sier Venstre-politikeren.

Les også: To førerkortbeslag på E6

Hun reagerer på de lokale skiltene som forbyr hunden å løpe på et gitt område, samt informasjonsbrevet fra Sofiemyr skole om at det ikke er lov å følge barna til skolen med hund.

– Da har noe av formålet med hundeloven gått tapt, sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

KLAR FOR PARK: Pablo (8) er kjempeklar for en stor hundepark hvor han kan løpe fritt!
KLAR FOR PARK: Pablo (8) er kjempeklar for en stor hundepark hvor han kan løpe fritt! Foto: Yana Stubberudlien

Manko på hundeparker

Politikeren foreslår også at kommunen fortsetter med bruk av hunder i eldreomsorgen.

– Forskningen viser at hunder har mange positive verdier for eldre og ensomme, sier 25-åringen.

Les også: Aune Sand: – Kolbotn er en perle!

BLANT FORSLAGENE: Hundeparken foreslås etablert blant annet ved vannkanten på Jordbærsletta.
BLANT FORSLAGENE: Hundeparken foreslås etablert blant annet ved vannkanten på Jordbærsletta. Foto: Anders Nordheim Dahl

I tillegg påpeker hun at kommunen har mangel på hundeparker og hundeparkeringer med tak. Hun foreslår at kommunen vurderer etablering av hundeparkeringer ved skoler og andre offentlige bygg, samt etablering av et friområde i sentrum der hundene kan løpe fritt.

– En slik hundepark bør etableres sentralt på Kolbotn for å unngå at tiltaket fører til økt biltrafikk. Den kan etableres i rådhusparken, ved vannkanten på Jordbærsletta eller på et inngjerdet sted ved Kolben, sier Meyer Thuestad, og viser til eksempler av de populære hundeparkene på Tøyen, Ekebergsletta og i Frognerparken.

– Skaper byliv

Meyer Thuestad sier tilrettelegging for hunder skaper et viktig element i det offentlige rom, og bidrar til en opplevelse av trygge gater og byliv.

TO HUNDEHI: Kolbotn sentrum har i dag to hundeparkeringsplasser utenfor Kolbotn torg.
TO HUNDEHI: Kolbotn sentrum har i dag to hundeparkeringsplasser utenfor Kolbotn torg. Foto: Yana Stubberudlien

– Hvor mye kan man stole på hunder?

– Jeg tror man kan stole på dem 100 prosent. Det er sjeldent at hunder biter eller er aggressive. Husk at trafikken er langt farligere enn hunder. Vi må stole på hundeeierne. Hadde jeg hatt en hund som hadde hatt en tendens til å bjeffe eller lage støy, ville jeg ikke sluppet den fri i byen.

PS! Hva synes du om forslaget til Hanna Meyer Thuestad? Send oss gjerne et debattinnlegg om saken! Skriv inntil 5000 tegn og send bilde til debatt@avis.no!

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen